Advertentie

Ten eerste zou ik graag harpercollins young adult willen bedankt voor dit recensie exemplaar.

In het jaar 2035 komt er een vernietigende komeet recht op de aarde af.... De zestienjarige Denise wacht heel gespannen af totdat de komeet op Aarde is gekomen. Door middel van ruimteschepen is de halve bevolking opgestegen, behalve Denise, haar moeder en zus Iris. Hun moeten zich schuilen in schuilkelders net als anderen.

De avond van de inslag komt Iris niet op tijd thuis. Hierdoor komen Denise en haar moeder niet op tijd aan bij de schuilkamer. Uit het niets komt Denise met het feit dat er in de buurt van Schiphol (Amsterdam) een ruimteschip logt dat nog niet is vertrokken. Denise en haar moeder proberen om een plekje te bemachtigen op de ruimteschip. Alleen dit heeft een prijs. De eisen zijn heel streng. De vraag is of ze het waard zijn om aan boord te komen en waar blijft Iris?

Het boek is heel goed geschreven. Ik vond het gedeelte van autisme bij Denise heel goed uitgevoerd en het sciencefiction gedeelte is perfect uitgevoerd. Ook was het heel leuk om te zien dat het boek afspeelt in een toekomstige Nederland waarin mensen moeten overleven van het apocalyptische wereld.

Hier en daar zijn er hele spannende, onverwachte stukjes in het boek. De personages worden heel goed beschreven. Vooral Denise met haar autisme. Dit wordt heel goed verwerkt. Je ziet echt hoe een persoon die autisme heeft met bepaalde dingen omgaat, dit is heel mooi om te lezen. Ook de ontwikkelingen die ze doormaakt vind ik goed. Verder vond ik de moeder van Denise niet echt een moederfiguur, hierdoor kon ik mezelf heel erg plaatsen in Denise, omdat ze zich ook ergert aan haar moeder.

Kortom ‘op de rand van niets’ is een vernieuwend boek met een verfrissende blik op de toekomst. Met in de hoofdrol een geweldige karakter met geweldige eigenschappen!

Reacties op: Vernieuwend en verfrissend!

78
Op de rand van het niets - Corinne Duyvis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners