De sage van Siliah Hoeder

suusleesboeken 03 juli 2025
In De sage van Siliah: Hoeder, het tweede deel van de meeslepende fantasyreeks van Mirjam Boers, keert de lezer terug naar een wereld vol politieke intriges, eeuwenoude profetieën en innerlijke strijd. Siliah Bertrand staat centraal als een krachtige maar getraumatiseerde vrouw die, ondanks persoonlijke verliezen en littekens, haar pad blijft volgen richting een groots en gevaarlijk doel: de zoektocht naar het zwaard van de strijder – een wapen met het potentieel om het lot van hele rijken te veranderen.

Mirjam weet opnieuw een rijke, gelaagde wereld te scheppen waarin niets zwart-wit is. De personages zijn complex en menselijk, met name Siliah zelf, die laveert tussen wanhoop en vastberadenheid. De toevoeging van Rayen Tallis en de mysterieuze zwaardvechter Arsya DeWinter zorgt voor spannende dynamiek en intrigerende onderlinge relaties.

Wat dit boek bijzonder maakt, is hoe het zowel op wereldbouw als op karakterontwikkeling scoort. De dreiging vanuit Madari en de verdwijning van Siliahs broer zorgen voor voortdurende spanning, terwijl de onderliggende thema’s van verlies, lotsbestemming en macht mooi verweven zijn in het verhaal.

Mirjam heeft me zeer verrast met dit 2de deel
4 Sterren

Meer recensies van suusleesboeken

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.