Onder de Pijnbomen
Tessa Vrijmoed weet met Onder de pijnbomen een zomers verhaal neer te zetten dat zowel lichtvoetig als meeslepend is. We volgen Francine, een jonge vrouw die een vakantiebaan als animatrice heeft aangenomen op een idyllisch vakantiepark net buiten Rome. Wat begint als een luchtige zomer vol zon, vriendschap en Italiaanse charme, krijgt al snel meer diepgang wanneer de mysterieuze en flamboyante actrice Felicity Willsbury haar intrede doet in het resort.
Tessa schetst het decor van pijnboombossen, warme avonden en Romeinse straatjes met zintuiglijke precisie, waardoor je als lezer moeiteloos wordt meegezogen in de zomerse sfeer. Francine’s band met haar vriendin Lucdovica voelt oprecht en herkenbaar, en hun gezamenlijke avonturen zorgen voor een vlot tempo en levendige dialogen.
De spanningsboog wordt verder aangescherpt door een onverwachte wending tijdens een avondje uit in Rome, waarmee Tessa laat zien dat ze meer in huis heeft dan enkel feelgood. Er wordt gespeeld met thema’s als identiteit, ambitie en de dunne grens tussen realiteit en façade – zeker wanneer het leven van een beroemdheid het pad van Francine kruist.