Een topper in groep 3!
Na tien jaar lesgeven in groep 3 trap ik dit account af met een boek voor beginnende lezers.
Pak me dan! is een vrolijk AVI-Start-boek rondom Dolfje Weerwolfje. En dat werkt: kinderen voelen zich stiekem best stoer als ze een écht Dolfje-verhaal zelf kunnen lezen. De tekst is eenvoudig en soms herhalend, precies wat beginnende lezers nodig hebben. In de praktijk sluit het leesniveau eerder aan bij M3, maar doordat de tekst niet vol staat met tweetekenklinkers is het boek goed inzetbaar aan het begin van groep 3. Fijn is dat ze hier en daar wél voorkomen, zodat leerlingen ze alvast kunnen oefenen.
Een simpel, grappig en motiverend eerste leesboek dat voelt als een écht boek en niet als een oefenboekje.