Ontroerend en aangrijpend

sylletje sylletje
12 mrt 2025

In mama wil weg reconstrueert dochter Mirjam het leven van haar moeder aan de hand van dagboekfragmenten en gesprekken met betrokken personen, familie, collega’s en vrienden van haar moeder.
Door deze manier van schrijven wordt je meegenomen in het leven van Rieneke en haar emoties .
Ook Mirjam haar eigen beleving komt aan bod.
De afwisseling tussen de dagboekfragmenten en de interpretatie van Mirjam en de gespreks weergaven met mensen om Rieneke heen geven je een helder beeld van hoe de situatie was.
Er is geen opsmuk om het verhaal mooier te maken. Het is puur, open, rauw en eerlijk geschreven
Mirjam schrijft het boek vanuit haar journalistieke achtergrond, maar ik vind dit boek alles behalve en journalistiek verslag. Het is duidelijk dat dit om een persoonlijk verhaal gaat waarbij de zoektocht naar antwoorden en waarheden tot alle hoeken van Rieneke leven gaat, ook in het psychiatrisch ziekenhuis waar Rieneke opgenomen is geweest.
Het evenwicht tussen harde feiten en rauwe emotie maakt dat dit boek niet weg te leggen is en dat je meevoelt met dat wat gebeurt is.
Ik hoop dat Mirjam met dit boek bereikt heeft wat ze voor ogen had, en dat ze wat rust heeft gevonden na het vinden van verschillende antwoorden.
Ik vond het een “ mooi” boek wat me geraakt heeft en zeker nog bij zal blijven

Meer recensies van sylletje