Van het stelen van Grunterdamse honingkoek naar de redder van Norgiƫ
Als Obbe wordt aangewezen als de Raadselbreker begint hij aan een gevaarlijke tocht en moet hij zorgen dat het Zevende Boek niet in verkeerde handen terecht komt. Maar wie kun je wel en niet vertrouwen op je pad?
Heel enthousiast begon ik aan dit boek, ik houd van dit genre! Helaas merkte ik dat dit boek voor mij toch wat te wensen overliet. Ik miste spanning en ik ergerde me aan het herhaaldelijk 'rommelen van het buikje van Obbe' en het veelvuldig beschrijven van een heerlijke maaltijd. De toevalligheden die in dit boek zaten, misten diepgang voor mij en sommige wendingen vond ik vreemd gekozen. Jammer, voor mij geen deel twee en drie.