Humor, spicy en een vleugje sex

Sylviavbh 21 juli 2025
Dit is een fantasy boek over trol Drolgar de Onbevreesde die na het eten van een faekind als straf naar aarde gestuurd wordt en verder moet in het lichaam van een mens. Hij komt naakt op aarde aan en dat is het begin van een reeks grappige en absurde gebeurtenissen. Door zijn gedrag wordt hij aangezien als iemand met een mentale stoornis en hij wordt opgenomen in een instelling.
In 3 maanden wordt Drolgar klaargestoomd om als mens de maatschappij in te gaan. Hij heeft daar veel gelezen en geleerd dat er geld nodig was in deze mensenwereld, dus besluit hij te bluffen om de best betaalde baan te krijgen. Daar wordt hij ook nog eens verliefd en dat geeft nog meer problemen en absurde situaties.
Drolgar is grof in de mond, sarcastisch en neemt geen blad voor de mond, hij is totaal niet sociaal en is liever alleen en dat is best lastig in zijn werk maar ook in zijn sociale leven.

Als je houdt van regelmatig grinniken tijdens het lezen, een beetje gekke en absurde situaties, spanning en onverwachte gebeurtenissen zal ik je zéker dit boek aanraden. Ik heb het in korte tijd uitgelezen, ook al is het niet helemaal het genre wat ik meestal las, maar ik merk ook dat je genre kan veranderen, dus ik heb wel genoten van dit boek.

Elke Emmermann is een schrijfster die na haar burnout in 2023 gedwongen werd tot rust en haar heil vond in het schrijven van verhalen. Ze komt België en dat lees je ook terug in sommige woorden of zinnen in het boek. Dit is haar tweede boek en ik ben er van overtuigd dat er nog meer zullen volgen.

Meer recensies van Sylviavbh