Prachtig verhaal over vriendschap, familie, liefde, maar ook vertrouwen en verraad
In één woord: wauw! Wat een prachtig verhaal, waar je vanaf de eerste bladzijde al helemaal inzit.
Kort gezegd gaat het verhaal over het Franse meisje Odile. Zij gaat werken bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs net voordat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Tijdens de oorlog blijft de bibliotheek open, maar de medewerkers komen voor steeds meer obstakels te staan. De Bibliotheek van Parijs gaat over vriendschap, familie, liefde (ook voor boeken!), maar ook over vertrouwen en verraad.
De schrijfstijl is mooi en vlot. Vanaf het begin was ik gelijk nieuwsgierig naar het hele verhaal, waarvan beetje bij beetje steeds meer duidelijk wordt. Het enige minpuntje voor mij persoonlijk was dat het steeds van het verleden in de jaren ‘40 naar het ‘heden’ in de jaren ‘80 ging. Normaal gesproken vind ik dat heel leuk bij historische ficties, maar in dit geval begreep ik eerst niet zo goed wat de toegevoegde waarde was van het latere verhaal. Uiteindelijk wordt dat gelukkig wel helemaal duidelijk! Al met al vond ik dit boek geweldig en raad ik het zeker aan.
Ik geef dit boek 4,5 sterren.
De Bibliotheek van Parijs komt op 11 februari uit!