Geweldige feelgood roman, met veel diepgang

Thaissa Thaissa
23 mrt 2020

Omkijken naar morgen is het derde boek over de familie Martens, maar ditmaal met Femke in de hoofdrol. Het is overigens niet per se nodig om de twee eerdere boeken (Baguette met jam voor twee en Leven met een leugen) voorafgaand te lezen, want het zijn losstaande verhalen. Wel komen de karakters van eerdere boeken in Omkijken naar morgen terug, wat zeker leuk is.

Femke Martens wordt geïntroduceerd als een party animal, die nog lang niet klaar is voor het burgerlijke huisje, boompje, beestje. Ze is super mooi, reist heel Europa af voor haar werk in de hotellerie én heeft hordes mannen achter haar aanlopen. Totdat ze in Parijs een burn-out oploopt. Ze wordt door haar werkgever op non-actief gesteld en moet van de dokter terug naar haar oude leventje in een dorp ergens in de buurt van Amersfoort. Al gauw kom je erachter dat Femke's leven echt niet zo perfect is als het aan de buitenkant misschien lijkt. In het verleden heeft ze iets heftigs meegemaakt, wat ze al jaren heeft weggestopt en precies de reden is waarom ze al jarenlang iedereen op afstand houdt. Femke komt te wonen bij haar oudtante, die haar vraagt om op te passen op het dochtertje van een jonge weduwnaar verderop in het dorp. Wat Femke van tevoren niet weet, is dat deze man wel eens de verandering kan zijn die ze al jaren nodig had!

Wendy heeft op een geweldige manier omschreven hoe Femke zich ontwikkelt tot een ware powervrouw, die zich beetje bij beetje weer haarzelf begint te voelen. De combinatie van een feelgood roman met een zwaarder onderwerp vind ik heel mooi en maakt dit een heerlijk boek en zeker een aanrader om te lezen!

Meer recensies van Thaissa