Kerst feelgood

Thaissa Thaissa
3 mrt 2024

Een heerlijk boek om te lezen tijdens de kerstdagen!

Redactie-assistent Holly Winters hoopt na jaren hard werken eindelijk eindredacteur te worden bij het programma Alles draait om liefde eindelijk. Niets lijkt haar promotie nog in de weg te staan als de huidige eindredacteur met pensioen gaat, yes! Maar dan blijkt haar baas Olivier Wolfs te hebben aangenomen, zoon van mediamagnaat John Wolfs. Holly en Olivier kunnen elkaar niet uitstaan en gaan de strijd met elkaar aan, want wie het beste item kan maken voor de kerstspecial krijgt de baan!

Het boek begint een hilarische proloog, waardoor ik hardop moest lachen en meteen meeleefde met Holly. Ze komt tijdens het verhaal in de meest ongemakkelijke (maar daardoor ook hilarische) situaties terecht. De schrijfstijl zit ook vol humor, hoewel dat er soms wel iets te dik werd opgelegd vond ik, niet elke zin hoeft grappig te zijn. Ook was het verhaal erg voorspelbaar, maar dat is vaker zo bij een romcom. Ik begon daardoor wel mijn aandacht een beetje te verliezen naarmate het verhaal vorderde, maar het verhaal bleef wel vermakelijk genoeg om door te lezen.
Er komen ook een hoop tropes voorbij, waar ik van genoten heb! Denk aan enemies to lovers, workplace romance, forced proximity en only one bed. Lekker cliché, maar daardoor niet minder leuk. Ook de setting vond ik geweldig. Heerlijk om zo een kijkje te kunnen nemen in de tv-wereld en achter de schermen bij een programma! Dat in combinatie met de kerstsfeer, het Televizier-Ring Gala, het tripje naar de kerstmarkt in Keulen en de kerstbruiloft van het te schattige koppel Maggie en Olaf maken dit verhaal helemaal af. Ik werd zelfs emotioneel van brief die Olaf naar de redactie stuurde, zo lief!

Ik raad Alles draait om kerst zeker aan als je op zoek bent naar een fijne feelgood van Nederlandse bodem om in de kerstsfeer te komen.

Meer recensies van Thaissa