Meester Leonie
Meester Leonie - het leven van een strafrechtadvocaat gaat over (hoe kan het ook anders?) het leven van strafrechtadvocate Leonie van der Grinten. Op Instagram ook wel bekend als @meesterleonie. Zelf heb ik ook rechten gestudeerd, alleen is strafrecht persoonlijk juist niet mijn specialiteit, maar dat maakte me wel enorm nieuwsgierig naar dit boek.
Het doel van Leonie is om de kloof tussen de maatschappij en het strafrecht te verkleinen, en ik denk dat dit boek zeker een grote stap in de goede richting is! Op haar instagram deelt Leonie al een hoop over haar dagelijkse leven, maar in dit boek komt eigen alles samen. Ook als je weinig of geen juridische kennis hebt, is dit boek zeker te doen. Leonie legt alle juridische termen duidelijk uit en gebruikt een hoop interessante (anonieme) voorbeelden van haar eigen cliënten. Daardoor krijg je als lezer een goed beeld van hoe het er nou aan toegaat in de rechtszaal, bij een politieverhoor, tijdens alle voorbereidingen, maar ook in Leonie’s privéleven. Al je vragen over het leven van een strafrechtadvocaat worden behandeld, zoals: hoe verdedig je eigenlijk iemand die verdacht wordt van een (ernstig) strafbaar feit? Waarom zou je dat überhaupt willen doen? Geeft dit werk niet veel stress? Is er nog wel tijd over voor leuke dingen? En wat doe je als je je cliënt bijvoorbeeld tegenkomt in de kroeg?
Leonie heeft een vlotte, fijne en toegankelijke schrijfstijl waardoor ik dit boek binnen no time uit had. Ik vloog erdoorheen en ben blij om weer wat wijzer te zijn geworden!
4/5 sterren
Bedankt Harper Collins Holland voor het recensie-exemplaar!