Wees niet bang!

The Reading Dogmom 05 november 2025
Een spannend kinderboek waarvan je niet kunt weglopen als je bang bent, maar je juist aanmoegdigt om in het duister op zoek te gaan naar antwoorden... Het boek gaf mij de boodschap mee dat bang zijn vaak voort komt door de angst voor het onbekende. Ook gaat het boek over eenzaamheid. Een gevoel (en angst) dat vele van ons kennen, maar waar niet altijd over wordt gepraat. En hoe fijn het is als je eindelijk de mensen om je heen hebt die bij jou passen. Het boek is leuk geschreven met mooie illustraties. Daarnaast is het spannend, maar heeft het ook een diepere laag.

Een ding weet ik zeker. Ik zou 100 procent een vriendje van Frank willen zijn en samen met hem, in de tuin van Alice, boeken willen lezen. En ik denk dat Henkie en Uffe ook wel goede vriendjes zouden kunnen worden.

Bedankt Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar. Het fysieke boek is zo mooi!

Meer recensies van The Reading Dogmom