knappe plot volop avontuur
Voortdurend spannend en vol aktie .Echter ook ruimte voor overleg karakters en boeiende deskundige beschrijvingen.vasteland India Kaapstad Zeilvaart
De plot is niet na te vertellen en wil ik ook niet .Toevalligheid neem ik voor lief Behalve die op de laaste bladzij
.Je leeft mee met de personages
De vertaling 1e druk is slecht /lachwekkend .Het speelt ca 1700 toch hangen al fotos boven iemands bureau.
Rondom het scheepswrak drijft nog "PUIN .. Klopt"echter want het houten zeilschip had "MUREN.
In de haven liggen 2 Indiers "geen mensen maar oostindievaarders bedoeld. gelukkig zijn bijuitgever Xanders de andere boeken van WSmith goed vertaald.Hiervoor spelend kun je MOesson lezen .Knap is dat moeilijkheden met moed en bekwaamheid worden overwonnen maar dat niet alles goed afloopt tgv bekaamheid tegenstander ,storm ,schipbreuk ziekte, verraad en het zo geloofwaardig maakt .
.Je leeft mee met de personages