Unwritable

Nadat ik eerder unsinkable las, was ik benieuwd naar meer van Lotte van den Noort. Mijn verwachtingen voor unwritable waren dan ook hoog.

Lotte zorgt met haar aangename schrijfstijl voor een verhaal dat vlot wegleest. De mooie setting en een boeiende verhaallijn maken dat je makkelijk blijft hangen in het verhaal.

Het verhaal van Abby, Jae en Andrew start sterk met veel actie. Echter meer naar het midden toe valt het wat stil en had ik soms moeite om de spanning, die me eerder aanzette tot verder lezen, terug te vinden. Het einde van het verhaal waar de actie weer centraal staat, weet dan weer veel goed te maken!

De personages vond ik dan net weer minder goed uitgewerkt in vergelijking met de verhaallijn. De karakters waren eerder vlak en maakten niet echt een evolutie door.

De onverwachte, misschien zelfs gewaagde wending bij het slot wist mij te raken en maakt een mooie afsluiter van het verhaal. Echter bleek dit nog niet helemaal het einde. In de epiloog word je nog meegenomen naar New Orleans vele jaren later. De manier waarop deze epiloog, met nieuwe personages, verweven wordt met het hoofdverhaal, toont wat voor een sterke auteur Lotte is. Echter het 'bovennatuurlijke' element dat hier wordt aangehaald vond ik minder passen bij de sfeer van het hoofdverhaal.

Een mooi young adult verhaal!

Meer recensies van The.reading.antelope