Hof van zilveren vlammen
Na even pauze te nemen van de acotar-serie, las ik vorige maand het 4de deel (of 5de als je de novelle meerekent) in de reeks. Weer een klepper van maar liefst 624 pagina’s! De eerste 3 delen met Feyre en Rhysand als hoofdpersonages konden mij helemaal bekoren. Ik was dus heel benieuwd maar ook een beetje bang voor het nieuwe deel waar Nesta (Feyres oudere zus) en Cassian als hoofdpersonages naar voor worden geschoven. In de vorige boeken had ik namelijk niet echt een klik met het personage van Nesta en vond ik haar eerder een karakter voor een bijrol. Maar boy o boy Sarah J. Maas is er in geslaagd om mijn mening hierover helemaal bij te stellen!
In de eerste hoofdstukken blijft Nesta nog enigszins het naar mijn mening vervelende/ eerder arrogante personage dat we kennen uit de eerdere delen maar naarmate je verder leest zie je Nesta een enorme groei en ontwikkeling doormaken. Je kruipt echt in het hoofd van Nesta en bekijkt het verhaal van de eerdere delen nu uit een andere hoek. Hierdoor kan je meer begrip opbrengen voor de manier waarop Nesta’s personage eerder beschreven werd. Toch was ik heel blij om af en toe ook nog stukken over Feyre en Rhysand te lezen als ook over de andere personages van het nachthof.
Waar in de eerste 3 delen de nadruk vooral op het plot en de actie lag, wordt in dit deel hier iets minder aandacht aan besteed en ligt de focus echt op karakterontwikkeling.
Ook worden enkele nieuwe personages geïntroduceerd. Gwyn en Emerie hebben net zoals Nesta een moeilijk verleden achter de rug maar dat is niet het enige dat ze gemeenschappelijk hebben, alle drie zijn het sterke vrouwen die weigeren om ooit weer zwak te zijn. De evolutie die de vrouwen samen doormaken en de kracht die ze verwerven, krijgen een centrale plek in het verhaal.
Sarah heeft opnieuw een prachtig verhaal geschreven dat plaatsvindt in Velaris. Een uitgebreide worldbuilding en karakteromschrijving, voldoende plek voor actie, plotwendingen en niet te vergeten ook nog plek voor wat romantiek. Een top verhaal met een mooi afgesloten einde. Maar stiekem hoop ik toch nog op een vervolgdeel of meerdere want ik ben zeker benieuwd naar nog meer van deze personages!