Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Waan je in Italië!

thereadingtwinsnl 09 februari 2024
Toen we laatst dit boek voorbij zagen komen in onze inbox waren we gelijk verkocht!
Zuid-Italië, een vervallen olijfboomgaard en een temperamentvolle buurman; wat wil je nog meer?
De cover zag er ook al erg leuk uit; lekker zomers en idyllisch!
De Italiaanse droom is geschreven door Jo Thomas, een auteur van wie we nog niet eerder wat lazen. (Maar dit boek smaakt wel naar meer!)
Jo Thomas heeft een hele fijne schrijfstijl; het is op een dusdanige manier geschreven dat het heerlijk snel weglas!
Ook beschreef ze Italië en de boomgaard zo goed dat ik me echt even in Zuid-Italie waande!
Het begin van het boek vond ik ook helemaal aanvoelen als een romantische zwijmelfilm die ik wel eens kijk, al helemaal met de geit in het begin :)

Daarnaast moet ik zeggen dat ik Ruthie echt een ontzettend leuk personage vond! Ze was een personage met een sterke wil, maar ook echt een geweldig leuke persoonlijkheid.

Naast Ruthie is ook Marco een tof personage om over te lezen. Hoe hij omgaat met de dynamiek binnen zijn familie en met de olijfboomgaard is echt heel goed beschreven.
Sowieso vond ik het soms wel bijzonder hoe gepassioneerd sommige personages waren om olijfolie.
Ik krijg er bijna zin van in een fles Bellanuovo olijfolie ;)

Naast Ruthie en Marco is Lou echt mijn favoriete personage. Ik ben van mening dat we allemaal een vriendin als Lou nodig hebben!

Ook lezen we zoals eerder al gezegd genoeg over Italië waardoor ik me helemaal in Apulië waande. Zo las ik in dit boek voor het eerst over trullo's. Ik had er hiervoor nog nooit over gehoord, maar na het meermaals lezen over deze bouwwerkjes ben ik eens wat research gaan doen met als gevolg dat ik in ééntje wil wonen

De Italiaanse Droom is als een warme knuffel en een zonnige vakantie; ik krijg helemaal het vakantiegevoel maar dan zonder gereis.(Fysiek gereis dan, want mentaal was ik echt in Apulië ;)

Voor alle feelgoodfans die nog een lekker zomers boek zoeken; zoek niet verder! De Italiaanse Droom is een heerlijke feelgood waarmee je je helemaal in Italië waant!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van thereadingtwinsnl