Muurvast

TheWorldofbooksbyFae TheWorldofbooksbyFae
11 mrt 2024

Toen ik de omschrijving las van Muurvast was ik direct verkocht. Het boek doet me denken aan The Program series. Ik hou enorm van dit soort dystopische verhalen. Een meisje dat medicijnen steelt om anderen te helpen en vervolgens ergens terecht komt dat niet is wat het zou moeten zijn. Muurvast is geschreven door Ruby Coene. Voor mij was ze nog geen bekende omdat ze voornamelijk kinderboeken schrijft. Een nieuwe ontdekking, lees je mee hoe deze is bevallen?

Hoewel de achterkant van het boek me direct liet denken aan een ander (favoriet) boek voelde het verhaal enorm spannend en nieuw. Iets wat bekend klinkt, maar in de diepte het totaal niet is. Coene heeft een prachtig concept omgetoverd in een levendig en bijzonder verhaal. Je voelt hoe beklemmend het moet zijn voor Sin, Coene weet dit gevoel prachtig over te brengen en het spoort je aan om door te lezen. Dat gevoel dat je niet kan stoppen, dat je moet weten wat er gaat gebeuren, dat voel je door het hele boek heen.

Het verhaal wordt vanuit Sin geschreven. Doordat er vanuit één personage wordt geschreven krijg je een complete indruk vanuit haar kant. Het verhaal bouwt zich rustig op, we starten in de Loods en beetje bij beetje, hoe verder we in het verhaal komen, hoe meer we over Sin’s achtergrond leren en haar weg naar de Loods toe. Sin is een prachtige, krachtige en zelfstandige vrouw die vecht voor waar ze voor staat. Behalve een gezonde dosis spanning heeft Coene er ook een kleine dosis romantiek in gestopt. Ondanks de moeilijke tijden mag Sin ook mooie momenten meemaken met Frankie en zien we voorzichtig iets opbloeien.

Een intrigerend en prachtig verhaal over een jonge vrouw die weet waar ze voor vecht en niet bang is om te vechten. Dit verhaal was echt een eye-opener voor mij en ik hoop dat ik in de toekomst meer van haar mag gaan lezen!

Meer recensies van TheWorldofbooksbyFae