Een aangrijpend verhaal vol emoties
Deze historische roman neemt je mee naar de jaren '20, een tijd van luxe en plotselinge ondergang. Het verhaal volgt Lily Appleton, een jonge vrouw die samen met haar rijke familie een zorgeloos leven leidt in Chelsea, New York. De schrijver, Aster Borg, weet de sfeer van die tijd heel goed neer te zetten: het glamoureuze leven van de rijken, maar ook hoe alles abrupt verandert door de Grote Depressie.
Aster Borg heeft een herkenbare schrijfstijl. Hij combineert mooie historische details met de persoonlijke ontwikkeling van de personages, vooral van Lily, die te maken krijgt met financiële problemen, verlies en geheimen uit haar verleden. Je leeft mee met haar strijd en verdriet, en het verhaal houd je vast tot de laatste bladzijde door de onverwachte wendingen.
Wat dit boek zo sterk maakt, is hoe Aster Borg de emoties van zijn personages naar voren brengt. Je voelt hun pijn en onzekerheid tijdens de crisis en ziet hoe Lily, ondanks alles wat ze doormaakt, probeert door te zetten. Aster Borg weet de spanning goed op te bouwen, waardoor je steeds verder wilt lezen om te ontdekken wat er met haar gebeurt.
Het boek leest lekker vlot en de combinatie van geschiedenis en persoonlijk drama maakt het extra boeiend. Aster Borg heeft een talent om menselijke emoties en historische gebeurtenissen op een natuurlijke manier samen te brengen, wat het verhaal veel diepgang geeft. Ik kijk zeker uit naar het vervolg en kan dit boek aanraden aan iedereen die houdt van historische romans met een mooi en persoonlijk verhaal.