Middeleeuws verhaal over het goede, het kwade en hun gevolgen.

Tina Vellens 08 juli 2023
'De vloek van kasteel Vrijborgh' is het achtste en recentste boek van de, in 1973 geboren, Nederlandse auteur Michelle Visser. Michelle schrijft zowel historische als feelgoodromans.
Dit boek was voor mij een eerste kennismaking met deze auteur maar zeker een aanzet om meer van haar te lezen.
Het verhaal neemt ons mee op reis naar de Middeleeuwen met zijn ridders, kastelen, kloosters en koopmannen.
Het hoofdpersonage, Beatrijs, is een sterke vrouw met een goed hart die ondanks haar pijnlijke toestand het beste van zichzelf geeft. We komen doorheen het boek in aanraking met heel wat verschillende thema's zoals: mentale kracht, doorzettingsvermogen, onzelfzuchtigheid, oprechte liefde maar ook met verraad, pijn, verdriet, jaloezie, hardvochtigheid en wraakzucht.
De hoofdpersonages zijn goed uitgediept en het verhaal is mooi opgebouwd. Hier en daar wat voorspelbaar maar dat is niet storend, integendeel. Stiekem hoop je zelf op deze afloop.
Een moeilijk aan de kant te leggen boek, zeker zijn 4 sterren waard!

Meer recensies van Tina Vellens