Spanning, mysterie & humor met een serieuze ondertoon ... maar bovenal een verhaal over vriendschap
Op 4 dagen dit boek uitgelezen, wat snel is voor mij. Toen ik begon, dacht ik "dit gaat niet lukken... zoveel verschillende personages! Als ik die maar uit elkaar kan houden.". Maar uiteindelijk leest het boek zeer vlot mede dankzij de korte hoofdstukken. Ik werd zeer snel in het verhaal meegezogen. Het hoofdverhaal draait het om 3 hoofdpersonen. Drie moeders met ieder hun "geheimen" die een vriendschap opbouwen. Veel serieuze thema's , waaronder huiselijk geweld, kinderhuwelijken, verkrachting, ... komen aan bod. Toch weet de schrijfster het niet te zwaar te maken door er alledaagse intriges en veel humor doorheen te weven. Het is de perfecte combinatie van spanning (wie is er dood en wie is betrokken?, heeft Ziggy daadwerkelijk gepest of niet en zo neen, wie dan wel? & Wie is Ziggy's vader?). Sommige antwoorden waren voorspelbaar, anderen niet. Het blijft een leuk en spannend boek tot de laatste pagina.
Ik hoop dat de gelijknamige tv serie met Nicole Kidman en Reece Witherspoon minstens even goed is.