Ontspannende vakantielectuur
Succesvolle zakenman Alexander Zilver nodigt zijn broer, dochter, nieuwe vriendin en beste vrienden uit voor een heerlijke cruise... Wat een mooie reis hoort te worden, mondt uit in een moord. Kapitein Schmidt en stewardess Lou gaan op onderzoek uit... Kunnen zij de moord oplossen?
Ik ben grote Agatha Christie fan, dus de vergelijking met haar werk maakte dat ik aan dit boek begon.
Het is het eerste boek dat ik van Marion Pauw lees en de vergelijking met Agatha Christie gaat niet op.
Het boek leest zeer vlot. Soms, zoals bij het personage Rob, is de dialoog in de spreektaal geschreven ('heb' ipv 'heeft' bv). Dat is even wennen.
De eerste 100 pagina's lezen eerder als een chicklit. Het deed me ook enorm denken aan Gooische vrouwen... op een cruiseschip.
Dankzij de plattegrond van het schip was het iets gemakkelijker de vele personages uit elkaar te houden.
Pas na 100 van de 276 pagina's gebeurt de moord. Bijna ieder personage zou het geweest kunnen zijn... ondanks dat is het redelijk voorspelbaar. Verwacht dus geen spannend verhaal, de benaming 'literaire thriller ' is naar mijn gevoel niet correct. Dit is zeker geen thriller. Wel heerlijke vakantielectuur met een vleugje mysterie.