Veerleke-1439 14 februari 2004
Ik was met veel enthousiasme aan dit boek begonnen, doch werd dit al gauw getemperd na enkele pagina's Eve Duncan meegemaakt te hebben. Ik had -en kreeg, naarmate het verhaal vorderde- totaal geen goed gevoel bij Eve, ik vond het een kattige en soms enorm botte vrouw aan wie ik me hoe langer hoe meer mateloos begon te ergeren. Ik heb getwijfeld of ik het boek 1 of 2 sterren zou geven. Uiteindelijk koos ik voor 2, aangezien het verhaal op zich niet echt slecht was, maar het hoofdpersonage deed er desondanks toch afbreuk aan.

Het gezicht van de dood speelt zich af in politieke kringen; met name het Witte Huis (vooral dan wie erin zit) krijgt te maken met een heksenjacht op een schedel die in gang is gezet door computermagnaat John Logan. Hij spant Eve voor zijn kar, zich welbewust van de mogelijke gevaren van deze zoektocht. Het boek blijft spannend tot op het eind, maar toch was ik blij dat ik het uit had en ik verlost was van Eve Duncan. Jammer voor zo'n eerste kennismaking.

Meer recensies van Veerleke-1439