Prachtig en emotioneel
Tussen as en adem ,deirdre.vinck
Voor iedereen die zich niet gehoord voelt en toch blijft hopen dat stilte ooit veranderd in begrip.
Wat heb ik genoten van dit boek! Wat een sterk verhaal, wow!
Deirdre heeft een heel vlotte schrijfstijl, maar ook iets unieks, ik kan er de vinger niet opleggen om het juist te benoemen, maar haar manier van schrijven pakt me wel.
Ik betrapte mezelf er een paar keer op dat ik echt met een glimlach op mijn gezicht zat te lezen, ik heb het verhaal ook een paar keer proberen opzij leggen, maar dat lukte ook niet.
Vanaf de eerste bladzijden ben je volledig meegesleurd tussen alle emoties, rouw, verdriet, trauma's van verleden en heden, onzekerheid, depressie, wantrouwen, dat gaandeweg omslaat naar vertrouwen, groei, vriendschap, liefde, sterker worden... een heel emotioneel gelaagd verhaal.
Vanaf het begin voél je ook de aantrekkingkracht tussen Faye en Ace , de aantrekking en spanning zindert op iedere pagina op de achtergrond en laat je niet meer los. (Vandaar die glimlach tijdens het lezen, het voelde zo echt)
De woorden Fascinerend, Gevaarlijk en Onweerstaanbaar , zoals het boek omschreven wordt , zijn heel terecht gelinkt aan het verhaal.
Het is zo beeldend geschreven dat je zelf ook het leder hoort kraken, de motoren hoort brullen, de benzine ruikt....
Je eigen emoties vliegen alle kanten op, veel boosheid en frustratie naar de ouders toe, het leven dat niet eerlijk aanvoelt, verdriet om het verlies, en dan die warmte en genegenheid en appreciatie dat je voelt voor kleine Izzy, die je helemaal inpalmt vanaf het begin, de helende en sterker wordende Faye en de fantastische bookboyfriend Ace.
Ook bevat het boek verschillende mooie boodschappen waar je af en toe wel eens bij stilstaat of zou moeten bij stilstaan.
Echt genoten van iedere bladzijde van dit boek!
Favoriet; Je bent genoeg zoals je bent
Wat heb ik genoten van dit boek! Wat een sterk verhaal, wow!
Echt genoten van iedere bladzijde van dit boek!
Favoriet; Je bent genoeg zoals je bent