Wat een boek!
De laatste steen . M.J.Arlidge & Steph Broadribb
Wat een boek !
Wat een fantastische meeslepende thriller die toch net weer dat beetje spannender is.
Het bewijst nogmaals waarom ik zo een fan ben van Arlidge!
Ik vond deze zelfs nog iets beter dan mijn vorige read; Het verkeerde kind.
Mooi vlot geschreven als duo, een aangename snelle meeslepende schrijfstijl, korte hoofstukken die prettig lezen, spannend tot de laatste minuut.
Eenmaal in het verhaal , kon ik het boek écht niet meer wegleggen en wou ik echt weten wie Hannah vermoord had.
En dat zat toch weer subliem in elkaar hoor.
Je gaat als lezer meedenken, meezoeken, het volledige verhaal wordt de spanning zodanig opgebouwd, zit je constant met veel vragen en dan op het einde weer zo een complete plottwist.
Pas op het laatste hoofstuk kom je er op uit, maar dan nog ben je niet zeker wie van de 4 het zou kunnen gedaan hebben, en het uiteindelijke antwoord zie je zeker niet aankomen!
Het laatste hoofstuk is een heel mooi einde, het gaat over gerechtigheid, afsluiten en nieuwe kansen.
Spijtig dat het hoofdpersonage Jennie voor een nieuw leven kiest, want ik wil niet dat haar verhaal hier stopt.
Flaptekst ;
Als de White Cross Academy wordt gesloopt, komen er veel oud-leerlingen kijken. De sloop legt meer bloot dan ze lief is. Als de kelder wordt geruimd, doet men een schokkende vondst: een menselijke schedel. Rechercheur Jennie Whitmore, voormalig leerling van de academie, krijgt de zaak toegewezen. Dit wordt haar eerste grote moordonderzoek en er is geen ruimte voor fouten.
Het stoffelijk overschot is Hannah Jennings, een populaire leerling die vermist raakte tijdens haar laatste jaar. Centraal in het onderzoek staan Hannahs vijf beste vrienden van vroeger, die de kelder gebruikten als uitvalsbasis.
Jennie kende veel van de verdachten persoonlijk en ze is er van overtuigd dat een van de vijf weet wat er met de geheimzinnige Hannah is gebeurd. Terwijl Jennie diep begraven geheimen en leugens ontdekt, zitten de vijf verdachten allesbehalve op deze reünie te wachten. En 1 van hen zou liever een moord begaan,dan moeten boeten voor de zonden van hun tienerjaren
@boekerij
@bestofthrillers
Wat een boek !
Het bewijst nogmaals waarom ik zo een fan ben van Arlidge!
Ik vond deze zelfs nog iets beter dan mijn vorige read; Het verkeerde kind.
En dat zat toch weer subliem in elkaar hoor.
Flaptekst ;
@boekerij