Magische Yong adult
Vorige week won ik een winactie bij @svantoorauthor ,de auteur van oa "Blijf maar slikken","Chocolate, pastries and a dash of love" en "Fluister".
Daar ik al een tijdje heel benieuwd was naar het magische verhaal "Fluister" koos ik natuurlijk voor deze.
Dank je wel Shannon,ik heb er heel erg van genoten.
Wintermere is een koninkrijk waar iedereen een gave bezit.Maar niet elke gave is toegestaan.De zeventienjarige Gwendolyn Dunham ontdekt op haar verjaardag dat ze een verboden gave bezit.Dat niet alleen ;ze hoort ook stemmen in haar hoofd.Er zit niks anders op dan zichzelf gereisd te houden,omdat ze is uitgehuwelijkt aan de kroonprins.Dat verandert wanneer de broer van de kroonprins haar geheim ontdekt.Het is een race tegen de klok,want de stemmen zijn onrustig en hebben ambitieuze plannen...
Shannon heeft hiermee een prachtig en uniek young adult fantasy verhaal geschreven.
Het is makkelijk leesbaar,vooral heel beeldend geschreven waardoor t net lijkt of je alles zelf meemaakt.
Het verhaal begint met een Proloog,23 jaar voor het heden,en vanaf dan ben je direct in de ban van het verhaal, de magie,en wil je direct weten wat er verder gaat gebeuren.
Het verhaal van Gwendolyn zit ook zalig in elkaar,op haar zeventiende verjaardag ontdekt Gwendolyn haar gave,die eigenlijk verboden is, ze is een fluisteraar en aan de hand van iets te fluisteren in iemand zijn oor,kan ze die persoon haar wil opleggen. Maar dan blijkt er nog iets speciaals aan de hand, ze is de eerste in haar soort die ook stemmen hoort.En als ze in de spiegel kijkt,ziet ze niet alleen zichzelf,maar nog 7 extra gezichten die haar aankijken.Dat zit echt tof in elkaar,in haar hoofd is een ruimte waar ze van persoon kan wisselen.Als ze bvb wisselt van Gwendolyn naar Giselle,neemt die haar lichaam over en krijgt ze zelfs glanzend zwart haar en lila ogen.Ik vond de innerlijke discussies tussen de meisjes soms best wel grappig.
Dankzij de 8 boekenleggers die Shannon me cadeau deed samen met haar boek,had ik direct een beeld van de meisjes en kon ik me zo nog beter inleven.
Ik hoop dat deel 2 snel uitkomt, want ik ben veel te benieuwd naar het vervolg.