Spanning tot de laatste pagina
Vandaag heb ik de eer om de Blogtour van @decrimecompagnie af te sluiten. Dank je wel voor dit prachtige boek!
Het gezin Stern wordt meegesleurd in een nachtmerrie wanneer de beste vriend van vader Alexander wordt vermoord.Niemand begrijpt waarom.Elke vorm van logica ontbreekt.Als er DNA wordt gevonden en het net zich om de dader sluit,rukt een onverwachte bekentenis het gezin uit elkaar.
Boaz en Billie horen jaren niets van hun vader, tot Alexander opduikt in de koffietent waar Billie werkt.Hij wil haar waarschuwen,maar verdwijnt weer voor hij iets kan uitleggen.Met gevaar voor eigen leven ontdekt Billie de allesverwoestende waarheid.
Het is heel fijn dat het verhaal in 2 delen geschreven is,voelt als dubbel plezier !!
In het 1e deel wordt het verhaal vooral uit het perspectief van de dader verteld en mama Lily,en leren we het gezin Stern kennen.In het 1e deel heb je al verschillende complottheorieën,is er ook een dader aangehouden na onweerlegbaar DNA-bewijs,maar heb je als lezer vooral veel vragen en het gevoel dat er iets niet klopt.
In het 2e deel verplaatsen we ons in het heden, nl 17 jaar na de moord en komt vooral het verhaal van de wreker aan bod,dat geeft een extra gelaagdheid aan het verhaal.
Als lezer krijg je echt maar met mondjesmaat informatie zodat je constant aan het speculeren bent,een theorie hebt en plots een hoofstuk verder beseft dat je op t verkeerde been bent gezet en weer een compleet andere gedachtegang opgaat.
Ik heb denk ik nog nooit zoveel plezier beleefd aan een thriller,met het uitzoeken van theorieën, complotten,speculaties en daders!
De wreker had ik eigenlijk wel rap een vermoeden,maar de dader bleef tot op het laatste voor mij toch een mysterie.
Marion heeft écht een zalige schrijfstijl,wat maakt dat je het boek écht niet kunt wegleggen, dat het boek spannend en boeiend blijft tot de laatste pagina.
En met de laatste pagina,bedoel ik écht de laatste pagina,want net als je denkt dat alle puzzelstukjes zijn samengevallen en het verhaal ten einde is,komt er in de laatste zinnen nog een ontknoping die je totaal niet ziet aankomen, zodat je het boek verbluft dichtslaat!
Grandioos einde!