Zalige zussen serie
Na gisteren over deel 1 te posten kon ik niet anders dan zo snel mogelijk door te lezen in deel 2 Dit is mijn nieuwe verslavende serie en het is zo sneu nu nog te moeten wachten tot 15 september 2026 op De gave van Mia, deel 3 in deze prachtige zussen serie
In deel 2 gaan we verder met de gave van zus Bianca,die stemmen hoort en gebeurtenissen uit het verleden ziet gebeuren terwijl ze nu in het heden is. Ze hoort vooral een stem van een jonge vrouw, Viola, die tijdens de Tweede Wereldoorlog ook in de Casa woonde.
Na op onderzoek uit te gaan vindt ze Viola haar dagboek en lijken beide meisjes meer met elkaar gemeen te hebben dan gedacht.
Terug een verhaal vol emotie dat enorm beeldend geschreven is. Je voelt de liefde, hartverwarmende vriendschappen, vreugdevolle momentjes,maar ook schrijnend,de toelichting dat je krijgt wat een harde jeugd de meisjes hadden onder een narcistische en egoïstische vader, hoe ze in verbittering,haat en verdriet moesten opgroeien.
Waar we ook op het einde van deel 1 wel nog wat vragen hadden, krijgen we in deel 2 mondjesmaat meer informatie welke gebeurtenissen vooraf gingen en wat de oorzaak is voor de slechte verstandhouding tussen de Falconeri's & de Orafi's.
In dit verhaal kwam de magie ook meer naar voren in het verhaal dan in het 1e deel,wat ik wel heel aangenaam vond.
Ik vind het ook een heel boeiend verhaal, met die twee verhaallijnen, die zo mooi in elkaar overlopen,dat je echt getriggerd was om verder te lezen hoe het verhaal nu liep voor zowel Viola als Bianca.
Ik kan niet wachten tot 15 september 2026 om verder te lezen in deel 3 @oceaanboeken
Sinds haar tweelingzus Lucrezia terug is voelt Bianca zich meer verloren dan ooit. Nu ze niet meer voor iedereen hoeft te zorgen,heeft ze veel tijd over om te denken aan Lorenzo en hun onmogelijke liefde. Ze accepteert een baantje in een museum in Florence via een jeugdvriend. Daar vindt ze in de archieven een dagboek,geschreven door een jonge vrouw die ooit in de vila van haar familie woonde. Haar verhaal spiegelt Bianca's eigen lot en ze raakt er steeds meer van overtuigd dat dit het meisje is dat Bianca haar hele leven al vergezelt.