Interessant boek

WendyBlogt 01 december 2025
Niemand wil een slechte baas zijn, maar sommige leidinggevenden kunnen het gewoon echt niet. Een op de vier werknemers heeft het gevoel dat ze momenteel voor de slechtste baas ooit werken. Dat heeft niet alleen een enorme impact op je werkplezier, maar ook op je productiviteit, en daar heeft niemand iets aan.

Als je vastzit in een baan of aan een baas die je niet leuk vindt, heb je vaak maar twee opties: je accepteert het en moddert door, of je gaat op zoek naar een nieuwe baan.

Mijn baas is een idioot vertelt je alles over de derde weg: Ben Askins laat zien hoe je met zo’n baas omgaat en hoe je uiteindelijk als winnaar uit de bus komt.

Ik krijg een klein beetje de kriebels van de titel, ik ben van mening dat ik een werkgever heb en een hond een baas heeft. Het boek is vanuit het Amerikaans vertaald door Saskia Peeters, de originele titel is My Boss Is A Moron. De inhoudsopgave is erg overzichtelijk wat het makkelijk maakt om naar het juiste hoofdstuk te gaan.

Het leuke aan het boek is dat de inhoud ervan gebaseerd is op de dingen die Ben Askins zelf ooit, met zijn personeel, verkeerd heeft aangepakt. Het boek leest erg fijn, er worden veel voorbeelden aangehaald en vooral ook gezegd hoe dat het beter had gekund. Het is leuk om te lezen dat het wiel eigenlijk niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Maar dat er al veel tips beschikbaar zijn die je zelf zou kunnen toepassen. Hoewel de verhalen soms wel erg Amerikaans overkomen, is het idee erachter duidelijk.

Het is echt een interessant boek om te lezen, het is ook wel te merken dat de schrijver zelf veel ervaring heeft met het werkgever zijn. Daardoor kan hij goed tips geven over hoe je het het beste aan kunt pakken. Het boek is een leuke aanrader om te lezen. Het is informatief voor wekgevers maar ook zeker voor werknemers.

HarperCollins bedankt voor het recensie exemplaar

Meer recensies van WendyBlogt