Geweldig leuke uitbreiding van de serie

WendyBlogt 29 november 2025
Dit is boek nummer 9 in de Romantic Escapes serie! Het is vertaald door Jolanda te Lindert.

Izzy kan het niet geloven: ze heeft een compleet Schots kasteel van haar oudoom geërfd. Oké, het is wat aan de vervallen kant, en ze zal er heel wat liefde – en geld – in moeten steken om er nog voor de kerst een gezellige B&B van te maken, iets waar ze altijd van heeft gedroomd.

De eerste gast heeft zich inmiddels al aangediend: de geheimzinnige thrillerschrijver Ross Adair. Terwijl de sneeuwvlokken de omgeving in een kerstkaart veranderen, begint Izzy zich zorgen te maken. Het zal toch niet zo zijn dat ze straks samen met haar gast ingesneeuwd raakt tijdens de feestdagen?

Dit boek past ook weer zo lekker in de serie, kop thee en een dekentje erbij en lekker op de bank wegkruipen. Het is ook zo lekker beeldend beschreven dat ik me de ontmoeting in de keuken levendig voor kan stellen. De liefde en romantiek krijgen een groot podium in het verhaal, niet alleen voor Izzy, maar ook voor gasten van de B&B.

Het verhaal leest vanaf de eerste pagina fijn, je leert Izzy en haar moeder kennen. Haar moeder heeft al het een en ander geregeld voor de B&B terwijl Izzy er niet was. Dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen, maar zorgt wel weer voor een bijzondere situatie. De personages in het verhaal zijn erg leuk gevonden, een thrillerschrijver die onderdeel van het verhaal uitmaakt, is natuurlijk ook zeker een pluspunt. Je leert de personages allemaal weer erg goed kennen, zelfs de nieuwsgierige bezorger komt uitgebreid aan bod. Het is ook leuk dat er in het verhaal een rode draad is waarin gezocht wordt naar saffieren. Maar die zoektocht blijk toch wat lastiger als ze hadden gedacht.

Ik heb dit boek weer met zoveel plezier gelezen dat ik erg blij werd van het het laatste stukje van het boek, hier wordt alvast een stukje verklapt van ‘The French Chateau Dream’, waar personages uit dit verhaal in voorkomen. Ik kijk dan ook weer erg uit naar het volgende boek.

HarperCollins bedankt voor het recensieexemplaar, dit heeft mijn mening niet beïnvloed

Meer recensies van WendyBlogt

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.