Een kerstboek zoals het moet zijn
De familie De Koning vierde kerst altijd samen – tot moeder drie jaar geleden overleed. Sindsdien is iedereen zijn eigen weg gegaan en voelt kerst meer als een verplichting dan een feest. Dit jaar besluit vader het anders te doen. Geen traditioneel kerstdiner in het ouderlijk huis, maar een knusse cottage in een Engels dorpje, voor een échte kerstvakantie. Het plan? Een familiebijeenkomst, zoals in een kerstfilm. De realiteit? Niemand heeft er zin in. Maar als vader aankondigt dat hij iets belangrijks te vertellen heeft, is weigeren geen optie.
Ik mocht met dit boek meedoen met de leuke leesclub van Ilona en Vannessa. Eerder heb ik al boeken van Vannessa Thuyns gelezen, dus was ook erg benieuwd naar dit boek.
Het is dus echt een erg leuk kerstverhaal, over een geweldige familie. Toen ik begon te lezen zat ik al zo snel in het verhaal dat ik het in één ruk uit heb gelezen. Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Anouk, Elena en Livia. Anouk en Elena zijn zussen en Livia is de ex van Daan (de broer van Anouk en Elena). Het zijn stuk voor stuk leuke personages die je gaandeweg het verhaal steeds beter leert kennen. Het is Vannessa gelukt om de personages vooral ook ‘echt’ te maken. Ze hebben allemaal hun eigen imperfecties, wat het meteen ook allemaal geloofwaardig maakt.
Qua setting van het verhaal is het ook erg goed gevonden, eerst het gewone leven waarin ze allemaal druk zijn. Hun vader die bedenkt om een leuke familie vakantie te organiseren, dit alles gaat ook weer gepaard met de nodige tegenslagen. De gebruikte schrijfstijl is zo leuk dat je gewoon wilt blijven lezen, alles is ook erg beeldend beschreven, ik waande me dan ook helemaal bij het verhaal. Van het ene oeps moment naar het andere en daar tussenin nog vele leuke dingen. Dis maakte ook dat ik het verhaal erg snel uit had. Ik hoop dan ook zeker dat Vannessa de smaak te pakken heeft en de familie nog een keer terug laat komen in een verhaal. Dit boek is echt zoals een kerstverhaal hoort te zijn, alle ingrediënten zitten erin. Dus zoek je nog een mooi kerstverhaal om te lezen, dan is dit verhaal zeker een leuke aanrader!
Ilona en Vanessa bedankt voor de leuke leesclub
Ilona en Vanessa bedankt voor de leuke leesclub