Wat een ondeugend tegendraads sprookje!

wereldgenieter 26 februari 2026
Assepoester van Roald Dahl wil je zelfs als volwassene (her)lezen. Je grinnikt zelf als je het voorleest aan de kleintjes. Zalig ondeugend!

Auteur
We kennen allemaal wel verhalen van de Britse Roald Dahl: Matilda, Sjakie en de chocoladefabriek, en de Grote Vriendelijke Reus. Dahl staat bekend om zijn mysterieuze, bijzondere en soms griezelige insteek en hij herwerkt vaak sprookjes… zoals Assepoester! Ondertussen leeft zijn werk verder onder de Roald Dahl Company en kan de wereld blijven genieten van theaterstukken, films en nieuwe verhalen.

Cover
Zowel de omslag als de tekeningen van Adam Larkum betekenen een ferme opwaardering. JEUJ!

Assepoester: het verhaal en mijn gedacht
Iedereen kent uiteraard het sprookje Assepoester (sinds 1982), alleen…. Roald Dahl maakt het nét iets (of liever grotendeels) anders. Het boek lees je in gedichtenvorm (maar enorm tof, kort en krachtig). De twists in het verhaal zijn echte plotwendingen (heerlijk!) en vooral ook de tekeningen maken het een geweldig boek. Je blijft in het boek bladeren en ontdekt telkens nieuwe details. Voor de allerkleintjes kan het wat griezelig overkomen, maar je kan dit zelf wat ’twisten’. Ik ben fan!

Somewhere inside all of us is the power to change the world. (Roald Dahl

Meer recensies van wereldgenieter