Een heerlijke Scandinavische historische feelgood!
Deze roman heeft mij totaal verrast! Het boek neemt je mee naar het begin van de vorige eeuw, waar tegen alle gebruiken in een aantal echte powervrouwen een hotel runnen. En niet zomaar een hotel, maar het beste en meest luxe hotel van Zweden. Door de rijke beschrijvingen leek het wel alsof ik zelf in het prachtige hotel stond en vanaf een zijlijn meekeek naar de gebeurtenissen die zich afspeelden. De sfeer van het boek is echt top.
In het boek komen ontzettend veel personages voor. Gelukkig zit er voorin het boek een lijstje met namen en functies om de draad niet kwijt te raken. Alle personages zijn erg verschillend en maken hun eigen ontwikkelingen door. Het is dan ook fijn om te zien dat gedurende het boek hechte vriendschappen ontstaan tussen de dames. En wat een respect voor Wilhelmina Skogh, de baas van het hotel (die overigens echt heeft bestaan).
Ik was nog niet bekend met het historische roman genre, maar na dit boek gelezen te hebben smaakt het naar meer! Gelukkig is er een deel 2 van de serie op komst, al moeten we hiervoor even geduld hebben!
Heel erg bedankt @lsuitgeverij en @ilonaslevenbijls voor het recensie-exemplaar en het organiseren van een buddyread! Ik heb ervan genoten