Een echte Stephen King

whensen1957 whensen1957
6 mrt 2022

Luke een superintelligente jongeman wordt ontvoerd uit zijn ouderlijk huis; zijn ouders worden vermoord.
Hij wordt naar “ het instituut” gebracht, een groot complex waar een groot aantal kinderen van allerlei leeftijden opgesloten zitten. Ze hebben gemeen dat ze telekinetische gaven hebben, de een wat meer, de ander wat minder. Hij moet een groot aantal testen doen en krijgt allerlei medicijnen.
Met behulp van een aantal kinderen kan Luke ontsnappen. Met behulp van oud politie agent Tim Jamiesom weet hij een aantal van de andere kinderen te redden.
Zoals altijd in de boeken van Stephen King is het begin wat saai. Je krijgt veel informatie die later van belang blijkt te zijn maar daardoor wordt het verhaal in het begin wat langdradig. Het tweede deel is echter zo spannend dat je het boek niet kan wegleggen. Dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar.
King staat bekend om zijn horror en sciencefictionverhalen zijn. Het instituut heeft ook sciencefiction achtingen elementen. Toch vroeg ik me soms af of het ook niet in het echt zou kunnen gebeuren. De wetenschap is zo ver…
Al met al een heerlijk spannend boek!

Meer recensies van whensen1957