Meer dan alleen een fantasyboek!

WithL0veAmy WithL0veAmy
4 apr 2026

Toen ik begon met het lezen van dit boek, verwachtte ik een fantasyboek. Dit boek was zoveel meer dan dat! Voor mijn gevoel is dit meer historische fictie, gevuld met een vleugje magisch realisme, en ik vond het echt fantastisch! Ik heb tijdens het lezen van dit boek zoveel verschillende emoties gevoeld. Van verdriet tot boosheid, maar ook blijdschap. Als Kristin Hannah een fantasyboek geschreven zou hebben, dan zou dit dat boek zijn!In dit boek volg je Anna door de verschillende tijden van de wereld. De tijden dat mensen op de brandstapel gezet werden tot de Tweede Wereldoorlog. Al deze verschillende momenten hebben me nog meer in laten zien hoeveel dingen de mens kapotmaakt en hoeveel verschillende culturen er in de loop van de jaren verloren zijn gegaan.De rode draad in dit boek is de god die haar onsterfelijk heeft gemaakt. Hij komt elke keer weer terug voor Anna. Op deze manier leer je hem ook steeds beter kennen en leer je ook waar hij mee worstelt.Dit boek is echt een aanrader als je op zoek bent naar meer dan alleen een fantasyboek. Dit is namelijk een boek waar ik nog dagelijks aan terug ga denken en waar ik ook prachtige inzichten uit heb gekregen! Heel erg bedankt Zomer & Keuning voor dit prachtige leesexemplaar!

Meer recensies van WithL0veAmy