Misschien toch een nieuwe lievelingsauteur?

Yasue 15 februari 2026 Boekverkoper
Dit jaar is mijn doel om de top 100 van de grote vriendelijke podcast te lezen. Albatros is afgelopen jaar in september uitgekomen en kwam gelijk al op nummer 24 binnen bij de top 100. Nadat ik eerder Films die nergens draaien heb gelezen van Yorick (inmiddels een van mijn favoriete), was eindelijk Albatros ook aan de beurt. Ik ben altijd een klein beetje bang als ik zo heb genoten van het vorige boek of ik dan niet met te hoge verwachtingen aan het volgende boek begin, maar niets was minder waar.

Wat heeft Yorick weer een prachtig boek geschreven. Ik heb genoten van zijn mooie taalgebruik maar vooral van de manier hoe hij de heftige thema's beschreven heeft. Zonder te veel te verklappen ben ik heel erg aan het denken gezet over alles wat zich ook nu in de wereld afspeelt. Ik kan dit boek ook zeker aanraadde om klassikaal te lezen op de middelbare school.
Ik kijk uit naar zijn volgende boeken.

Meer recensies van Yasue

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.