Campinggeluk: Een serie met charme, maar een minder nodig vierde deel

YdnewB YdnewB
27 mrt 2025

Ik ontdekte de serie Campinggeluk toen de eerste 3 boeken al waren gepubliceerd, dus dan kun je heerlijk doorlezen. De storyline is luchtig, met hier en daar een twist, helemaal leuk! Ik keek dan ook heel erg uit naar deel 4. Het deel is dusdanig geschreven dat je het ook kunt lezen zonder de eerdere delen te hebben gelezen en dat is ook precies wat er bij mij voor enige irritatie zorgde om een gegeven moment. Iedere keer dat ik lekker in het verhaal zat, werd er in de dialogen, in mijn ogen, vrij geforceerd verwezen naar de gebeurtenissen uit eerdere delen. Ik denk dat dit prima is als je inderdaad de andere delen nog niet hebt gelezen maar indien dat wél zo is, is het teveel van het goede. Vaak werd er ook verwezen naar eerdere situaties die niet relevant waren voor dít verhaal.

Mede hierdoor vond ik het boek traag op gang komen en was het vooral een herhaling van zetten. Toen het net een beetje begon te lopen, was het boek uit. Het einde voelde voor mij afgeraffeld hierdoor.

Ik vind de serie echt een aanrader, hoewel dat misschien niet blijkt uit mijn bovenstaande recensie :-) Deel 1 tot en met 3 heb ik echt met heel veel plezier gelezen namelijk. Deel 4 voelde voor mij als niet nodig.

Meer recensies van YdnewB