Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Raak!

Hanneke Post 04 november 2017
De flaptekst van OVER LEVEN, de dichtbundel van Tanja Helderman, belooft je precies wat je als lezer krijgt: een rake bundel in elk opzicht!
Gedichten over rake onderwerpen in rake, maar toch ook heldere, taal!
Een bundel voor iedereen!
Een unieke schrijfstijl die je meteen herkent als je een gedicht leest van deze schrijfster.
Daarnaast gaat Helderman geen thema uit de weg! Nee, ze omarmt de alledaagse thema's van de gedichten in OVER LEVEN op haar eigen unieke manier en weet je in haar begrijpbare taal te raken. Verrassend vaak werd ik geraakt waar ik het niet zag aankomen. Deze schrijfster weet zich met haar woorden, op een goede manier, als een bus van links je hart binnen te schrijven!
Door de universeel herkenbare thema's kan eenieder zich herkennen dan wel inLEVEN in de gedichten in deze bundel, die dan ook wel van iedereen en voor iedereen lijkt en dat is iets unieks!
Ik kan niet wachten op een vervolg! En tot die tijd? Herlees, en herLEEF!, ik de tijdloze gedichten en laat ik me telkens weer meeslepen in de wereld van Tanja Helderman, de wereld van alledaagse dingen die raken, de wereld van iedereen door haar voor iedereen!

Reageer op deze recensie

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.