Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Echte lolgesprekjes voor beginnende lezer

rbbrleest 03 juni 2019
De leukste moppen voor beginnende lezers! Dat is de originele insteek van Wasco weet er nog eentje, waarin de vrolijke wasbeer dertig mopjes vertelt.

De grapjes zijn voor lezers vanaf eind groep 3 goed te begrijpen, omdat de inhoud is aangepast naar voor hen bekende situaties: klaslokaal, zwemmen en de kassameneer bij het boodschappen doen. Wasco voert echte gesprekjes met vrienden in niet te lange woorden en zinnen, waardoor de inhoud goed overkomt.
De tekst is simpel doch uitdagend in de vorm van samengestelde woorden en logica. Zo introduceert hij in de grappige situaties dubbele woordbetekenissen. Een bijzondere prestatie; het is niet eenvoudig om voor beginnende lezers een dergelijk boek te maken.

Wasco zelf is net als vele kinderen zich van geen kwaad bewust en stapt met kinderlijke onbevangenheid op dieren en mensen af. Zo introduceert hij in de grappige situaties dubbele woordbetekenissen, bijvoorbeeld van een ‘zebra’. Of zoals bij dit konijngrapje: ‘Wasco vindt een konijn. Het konijn vindt van niet.’

Het handzame boek voor de beginnende lezer valt op door de vrolijk gele omslag. Alle inhoud is goed doordacht en dat is mede te danken aan de vormgeving. Een duidelijk lettertype en frisse, grappige tekeningen met maximaal drie kleuren dragen bij aan het kijk- en leesplezier. Door een eenvoudig lijkende streep of stip kun je de emotie van Wasco zelfs aflezen.

Wasbeertje Wasco begroet je al door een kier bij het openslaan van het boek.
Een unieke lolbeleving!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van rbbrleest

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!