Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 13 juli 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Wat kan je zeggen over de schrijfstijl? Is die anders dan je gewend bent? Wat kenmerkt de schrijfstijl volgens jou?

2. De Brulaap heeft geen duidelijke verhaallijn, het boek bestaat uit flarden, gedachten en herinneringen (die weliswaar een zeker proces doorlopen). Welk fragment (of welke zin) is jou het meest bijgebleven en waarom?

3. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur? 

4. Wat vind je van de titel van het boek? Past die bij het verhaal? Wat betekent de titel in relatie tot het verhaal?

5. Welke betekenis heeft de hond op de cover volgens jou in het boek? 

6. Als je dit boek van de uitgever kreeg met een blanco omslag en de opdracht om ermee aan de slag te gaan, hoe zou jij die invullen (titel, afbeelding en flaptekst)?

7. ...

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Christophe Bell

Christophe Bell

Christophe Bell (1989) woont en werkt in Antwerpen. Hij studeerde sociologie, po...