Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread Monsterproject: De boeken van Firmin

op 27 oktober 2019 door

Laatst las ik het boek Firmin van Sam Savage en besprak dit in een leesclub op Hebban. In het boek wordt er in de kelder van een boekenwinkel het ratje Firmin geboren. Hij blijkt een groot boekenliefhebber te zijn en verslindt alle boeken die hij tegenkomt. Eerst nog letterlijk, maar later steeds meer figuurlijk. Firmin leest ontzettend veel literatuur en gaf mij daarmee veel inspiratie.

Als boekenmonster maak ik hier natuurlijk meteen een monsterproject van, want ik heb het plan opgevat om alle boeken die Firmin las zelf ook te gaan lezen. Het lijkt me leuk om dit in de vorm van buddyreads te gaan doen. Wie heeft er zin om (één van de boeken) met me mee te lezen?

Buddyreads

Ik wil graag beginnen met de volgende boeken:

  • Lolita van Vladimir Nabokov
  • Anna Karenina van Lev Nikolajevitsj Tolstoj (met Joella - april/mei 2020)
  • De druiven der gramschap - John Steinbeck (met Gigi en Lieke - november 2020)
  • Oliver Twist - Charles Dickens (met Greet - januari 2020)
  • Woeste hoogten - Emily Brönte (december 2019)
  • De ballade van het treurige café - Carson McCullers (met Greet en Sandra - maart 2020)
  • Het rood en het zwart - Stendhal (met Denise en Marjolein - februari 2020)
  • Moby Dick - Herman Melville (Evelien, Gigi, Hetty, Tea, Marjolein, Lieke - oktober 2020: Eigen leesclub?)
  • Vaders en zonen - I. Toergenjev (met Willeke - februari 2020)
  • Dokter Zjivago - Boris Pasternak (op Gigi's blog - februari 2020)

Als je in de comments aangeeft welk boek jij samen met me wilt lezen en in welke maand dit voor jou uitkomt, dan maak ik een planning! Ik ga één boek per maand van deze lijst lezen. Zodra we het boek uithebben, mail je me (drieboeken@gmail.com) wat je van het boek vond. Ik laat het open hoe we dit precies aanpakken, ik laat me graag verrassen door wat we tegenkomen en interessant vinden om te bespreken. Vervolgens plaats ik een artikel van onze leeservaringen hier op Boekenmonster.

Ik heb er zin in!

En verder: meelezen met het klassieker genootschap

Het klassieker genootschap leest ook boeken van Firmin! In de agenda zag ik dat ze in maart Muizen en mensen gaan lezen. In augustus staat Macbeth op de planning. Deze Firmin boeken zal ik proberen met het klassieker genootschap mee te lezen!



Reacties op: Buddyread Monsterproject: De boeken van Firmin

Gerelateerd