Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindverslag

op 16 november 2020 door

Voor de Hebban Buzz met De echtgenotes van Tarryn Fisher namen 25 deelnemers mee. Nadat het iets stokte met het versturen van het boek kreeg toch iedereen al spoedig het boek en konden we gelijk beginnen met lezen.

 

De schrijfstijl:

Hoe vond je de schrijfstijl van Tarryn Fisher? Vond je het fijn lezen of moest je nadenken wat er geschreven stond?

Annette Bons: De schrijfstijl is er één die fijn leest. Niet erg moeilijk geschreven maar geen Nijntje niveau. Voor mij een aansprekende schrijfstijl.

Eigenlijk was dit de mening van de meeste mensen. 

Spanning:

Hoe vond jij dat de spanning opgebouwd was in dit boek?

Boektuin: Het duurde erg lang voordat het boek echt spannend werd, het grootste deel van dit boek had ik niet het gevoel dat ik een thriller las. Wel had ik al die tijd het gevoel dat er iets niet goed zat… De rare acties van karakters soms, vreemde reacties en gebeurtenissen, zorgden er wel voor dat ik nieuwsgierig bleef en bleef lezen. Het echte spannende deel komt vrij laat pas, maar gezien ik daar naartoe getrokken werd door de nieuwsgierigheid die hieraan voorafgaat, vond ik dit niet vervelend.

Karina: De spanning is niet goed opgebouwd en dat zit hem vooral in de eerste 150 pagina's waar niks gebeurt. Het duurde veel te lang voor er iets gebeurde.
In het 2de deel vond ik de spanning wel goed opgebouwd en wilde ik ook graag doorlezen en weten hoe het in elkaar zou steken.

Steph: spanning is een groot woord, in dit boek is er meer sprake van een niet te stillen vrouwelijke nieuwsgierigheid waar ik mij wel in kon plaatsen

Personages

Wat vond je in het algemeen van de personages, waren ze goed neergezet en goed uitgewerkt? 

Dini: De personages werden wel goed neergezet maar ik vond ze allemaal niet sympathiek. Sterker nog ik irriteerde mij aan Thursday en aan die man van haar die misschien nog het minst werd uitgewerkt. 

ThisButterflyWarriorReads: ik vond de personages echt heel goed uitgewerkt , in die zin dat je zelf nog details moest invullen en dat paste ook perfect in het verhaal - eenmaal dat je de plot door had. Want als je alles verzint, dan zullen er wel af en toe gaten vallen in de perceptie die je hebt van mensen

Samenvatten

Welke 3 woorden vind jij het meest van toepassing, als je het boek in drie woorden zou moeten samenvatten?

Rita Leyman: aanbidding, liefde, bedrog

Saartje: Relaties, verwarring, gemiste kans

Ingrid Do: verwarring, hunkering, plotttwist

 Verwachtingen

Zijn je verwachtingen uitkomen, waarom wel of waarom niet?  

Filip: In het begin dacht ik dat ik me te snel had laten overhalen, de spanning was ver te zoeken. Maar, uiteindelijk was ik toch nog enorm blij dat ik heb doorgezet. Ik ben verrast door de afloop en de psychologische spelletjes die in het verhaal gespeeld worden.

Ellen: Mijn verwachtingen zijn niet geheel uitgekomen. Ik verwachtte een spannend verhaal vol onderhuidse spanning. De spanning was echter lange tijd ver te zoeken. Ik denk dat er meer uit te halen was geweest. Nu draaide het te lang om de zoektocht van Thursday en hoe zij een plek in de levens van de twee anderen probeerde te verkrijgen.

Charisaa: Ik wel zeggen dat mijn verwachtingen uit zijn gekomen. Gedurende het hele verhaal werd ik steeds gewezen op die ene zin van de kaft. Alle situaties die plaatsvinden hebben samenhang met de zoektocht naar de waarheid. Dat heeft de schrijfster heel goed gedaan naar mijn mening.
Verder heeft er naar mijn mening voldoende spanning ingezeten om het verhaal aantrekkelijk te houden die ik graag bleef doorlezen. Oké het had wat meer mogen zijn om echt een thriller te noemen, maar voor een psychologische thriller heeft het mijn verwachtingen overtroffen. Dit is de eerste psychologische thriller waar ik wel echt van genoten heb.
Langzaam aan kreeg je antwoord op bepaalde vragen, ook op een aantal die ik vooraf had gesteld.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het boek fijn om te lezen was, af en toe een leuke of verrassende wending had, maar ook dat het pas laat op gang kwam. Er zijn 15x 3 sterren uitgereikt en 10x 4 sterren wat een gemiddelde geeft van 3.4 sterren en daarvan kan je toch zeggen dat het een nette score is.   



Reacties op: Eindverslag

Meer informatie