Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De goede grap van Norman Foreman van Julietta Henderson

op 10 mei 2021 door

Julietta Henderson groeide op in een familie van boekliefhebbers in de regenwouden van North Queensland, Australië. Ze schrijft al meer dan vijfentwintig jaar artikelen, die verschenen zijn in boeken en publicaties in verschillende Engelstalige landen. Ze heeft meer dan genoeg onafgemaakte verhalen op haar computer staan, maar pas toen ze Norman en Sadie's verhaal vormgaf, werd haar inspiratie zo dwingend dat ze het boek afmaakte.

Haar debuutroman De goede grap van Norman Foreman is gebaseerd op het verhaal van twee buitenbeentjes, die elkaars held zijn – moeder en zoon Sadie en Norman. Het idee ontstond toen ze zich af begon te vragen hoe het moet voelen om ergens zo van te houden dat je het de hele dag wilt doen, maar zonder er daadwerkelijk goed in te zijn. Het boek is in januari in Australië verschenen en zal vanaf deze maand ook te vinden zijn in de Nederlandse boekhandels, vertaald door Anna Livestro.

De goede grap van Norman Foreman

De 12-jarige Norman en zijn beste vriend Jax waren een legendarisch komisch-duo-in-wording, met als doel over vijf jaar optreden op het Edinburgh Fringe Festival. Maar als Jax onverwacht overlijdt, stort Normans wereld in. Hij besluit als eerbetoon aan Jax om alsnog op te treden op de Fringe, niet over vijf jaar, maar over vijf weken. Zijn moeder wil niets liever dan Norman steunen, dus laden ze de auto in (en haar tachtigjarige collega – lang verhaal) en gaan op weg. Norman heeft alleen nog een verrassing voor zijn moeder: hij wil onderweg op zoek gaan naar zijn vader, die al voor zijn geboorte uit beeld was…

Leesfragment

Wil je meeleven met de avonturen van Norman en Sadie, en ontdekken wat het leven voor verrassingen voor hen in petto heeft? Lees hieronder een sneak preview van het boek om te zien of het iets voor je is. Kun je niet stoppen met lezen? Schrijf je dan in voor de Hebban Buzz die we met dit boek organiseren.

Lees hier de eerste vijf hoofdstuken



Reacties op: De goede grap van Norman Foreman van Julietta Henderson

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julietta Henderson

Julietta Henderson

Julietta Henderson is al jarenlang bezig met schrijven, als journalist, reisboek...