Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

op 21 mei 2018 door

Gedurende de Hebban Buzz zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder straks een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

[Optioneel] Deze buzzdiscussie is niet verplicht, alleen de vier social media-berichten zijn verplicht. De buzzdiscussie is voor wie het leuk vindt om samen het boek nog nader te bekijken.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

De vragen zullen een mengelmoes worden van eigen gemaakte vragen, vragen uit de leesclubgids, en standaardvragen.

1. Wat is je eerste indruk van het boek? Laten we zeggen de eerste 100 bladzijdes ongeveer? Zijn er bijzondere quotes, personages die eruit springen, etc.? 

2. Het moederschap speelt een grote rol in het boek. In hoeverre zijn vrije keuze, kansen en omstandigheden van invloed op de manier waarop o.a. Mia, Mevrouw Richardson, Mevrouw McCullough en Bebe invulling geven aan het moederschap? Vind je dat ze fouten hebben gemaakt, en als dat zo is, hoe proberen ze het goed te maken? (Je kan hier één of twee uitkiezen en uitwerken, maar ook allemaal als je wilt.)

3. Het boek begint met een scène in het heden, waarna er teruggeblikt wordt op de gebeurtenissen die vooraf gingen. Soms wordt er tussendoor nóg een sprong terug in de tijd gedaan, naar Mia's verleden bijvoorbeeld. Wat vond je van de opbouw van het boek? Zowel het tempo als hoe het verhaal verteld werd?

4. Waar slaat volgens jou de titel 'Kleine brandjes overal' op? (Gebruik eventueel quotes die je bent tegengekomen.) Vind je het een goede titel of zou je iets anders hebben gekozen?

5. Heeft de auteur je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin?

6. Mevrouw Richardson en Mia zijn twee heel verschillende personen die twee heel verschillende levens leiden. Door het boek heen spit Mevrouw Richardson in het verleden van Mia om ook maar íets te vinden wat niet klopt aan Mia. Wat is uiteindelijk haar grootste probleem met Mia, denk je? Wat zit achter haar vijandige gevoelens?

7.  In het boek begint Pearl zich steeds meer thuis te voelen in het huis van de Richardsons, terwijl Izzy (en misschien Lexie ook een beetje) juist meer naar Mia toegaat. Wat trekt hen naar de andere moeder/het andere gezin toe en waarom denk je? Waar zijn ze naar op zoek dat ontbreekt in hun leven thuis?

8. Denk je dat de auteur de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

9. Als je het boek in één zin zou moeten samenvatten voor iemand die het overweegt te lezen, wat zou je dan zeggen?

10. 

Bekijk de leesclubgids (let op: de coördinator kan andere vragen gebruiken)

Buzz #3

aca86ef2fdfa65675071771b45b306c0.png

BUZZ - heb jij al gebuzz'd vandaag?

Het is tijd voor #hebbanbuzz nummer 3 - Vertel (zonder spoilers) wat je tot nu toe het meest bijzonder vindt aan dit boek. Vergeet niet de hashtag #hebbanbuzz te gebruiken!

Volgende stap: plaats je recensie op Hebban (buzz #4)



Reacties op: Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

Meer informatie

Gerelateerd