Licht, camera, liefde van Holly Smale

op 07 mei 2019 door

Eind mei verschijnt het eerste deel in een nieuwe serie van YA-auteur Holly Smale. De Valentines – Licht, camera, liefde is het eerste deel in de langverwachte nieuwe meidenserie van Holly Smale. In deze gloednieuwe serie stelt ze de zusjes Valentine voor: Hope, Faith en Mercy. Als telgen uit een geslacht van vier generaties beroemde acteurs is de roem hun komen aanwaaien. Net als hun geld en hun schoonheid trouwens.  

Hope is de jongste van het stel. Ze hunkert naar het moment dat ze zestien wordt, want dan zal ze eindelijk het jetsetleven van haar zussen kunnen leiden. Maar eerst heeft ze haar zinnen gezet op de liefde – echte, allesoverdonderende liefde. Het lot lijkt haar gunstig gezind als ze in de metro van Londen haar droomjongen letterlijk tegen het lijft loopt. Maar ja, in het leven loopt niet altijd alles zoals in de film – zelfs niet als je Valentine heet.  

Holly Smale werd bekend al schrijfster van de ‘Geek Girl’-serie, over een geeky meisje dat ontdekt wordt als model en allerlei avonturen beleeft in de modewereld. Daarmee baseerde Smale de boeken grotendeels op haar eigen jeugd, hoewel ze later Engels ging studeren en zich volledig toelegde op het schrijven van boeken.  

Hebban-recensent Marloes was enthousiast over de toegankelijke boeken van Smale.  Volgens haar betekenen de boeken van Smale ‘genieten. Van de eerste letter tot de laatste’ en ze looft ‘de goed neergezette typeringen van de personages, de humoristische feitjes, het gebeurtenisrijke verhaal en de enorme portie leedvermaak.’  

Dat belooft veel goed voor de nieuwe serie De Valentines! ‘Hilarisch en hartverwarmend, met een scherp randje,’ zegt uitgeverij Gottmer zelf over het nieuwste boek van de schrijfster. Wil jij zelf een oordeel vellen? Lees dan alvast een fragment uit Licht, camera, liefde!          

Lees hier de Sneak PreviewReacties op: Licht, camera, liefde van Holly Smale

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Holly Smale

Holly Smale

Holly Smale is een Engelse schrijfster. Haar boeken uit de Geek Girl-serie zijn grotendeels gebaseerd op haar eigen jeugd, waarin ze werd ontdekt als model. Later studeerde ze Engels en besloot om sch...