Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waarom verdrinken vissen niet van Anna Claybourne

op 16 oktober 2017 door

We gaan weer buzzen! Dit keer met een jeugdig non-fictie boek dat ook voor volwassenen erg vermakelijk is én buitengewoon leerzaam. Immers, weet jij het antwoord op de vraag waarom vissen niet verdrinken? Na het lezen van dit boek weet je meer dan je je ooit hebt afgevraagd over de natuur. Weet je niet wat buzzen is? Hoog tijd om ook dat te ontdekken!

Kinderen stellen de meest eenvoudige en rechtstreekse vragen over onderwerpen waarvan we ons nooit hebben afgevraagd waarom dat nou zo was. Uitgeverij Lemniscaat laat je met het boek Waarom verdrinken vissen niet van Anna Claybourne de wereld van de natuur ontdekken via de ogen van een kind. Je zult meer ontdekken dan je je ooit hebt afgevraagd. Wij zoeken vijftig enthousiaste lezers met een kinderhart of een jeugdige geest voor de Hebbanbuzz rond dit boek. Schrijf in en wie weet ontvang jij een van de vijftig gratis exemplaren.


Waarom verdrinken vissen niet?

Waarom kan ik niet vliegen als een vogel? Wat betekent 'woef'? Wie bedacht dat je koeien kunt melken? Vergeten olifanten wel eens iets? Waarom hebben mensen geen staart? Aan de hand van vrolijke, tot de verbeelding sprekende vragen worden allerlei aspecten van de natuur besproken: van de evolutie tot de intelligentie van dieren en van biodiversiteit tot hoe dieren met elkaar communiceren. Kun je vriendjes worden met een slang? Dat lees je in het hoofdstuk over gif. Waarom dragen dieren geen kleren? Dat staat in het deel over huiden en vellen. En waar zijn de dinosaurussen gebleven?


#Hebbanbuzz

Hebbanbuzz betekent dat je van ons een boek ontvangt in ruil voor vier berichten op social media over het boek. Je hebt dus een (openbaar) social media-account nodig om je aan te kunnen melden. Je kunt meedoen met Facebook, Twitter of Instagram. Handig om te weten is bijvoorbeeld dat je berichten niet op privé moeten staan, want dan zijn ze onzichtbaar voor ons, dat je de vier berichten in eigen woorden schrijft, dat je altijd de juiste hashtag gebruikt en dat een berichtje óp Hebban zelf geen buzz is. Meer weten? Lees alles over buzzen. Heb je alsnog een vraag, stel die dan onder dit artikel.


Waarom is buzzen zo leuk?

Buzzen is superleuk. Ten eerste krijg je zomaar even een geweldig mooi boek gratis thuisbezorgd. Ten tweede zit je in een groep bijzondere mensen, enthousiaste Hebbanlezers, en ben je van enorm belang voor dat boek. Ten derde is het jouw taak om aan het publiek te laten weten hoe goed het boek is dat je aan het lezen bent. En ten vierde is het een makkie! Je hebt alleen een social media-account nodig, een luie stoel, leestijd en een kop thee.

ee6ce6ea379001f331a003d3faa89638.jpg




Win Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?

Onder de meest enthousiaste en fanatieke buzzers verloten we twee exemplaren van het vragenboek Waarom zijn er zoveel mensen in de kunst?

Waarom is er zoveel fruit? Waarom is alles plat? Waarom is kunst zo duur? Waarom is alles wazig? Waarom houden mensen zich met kunst bezig? Dit boek stelt onverbloemde vragen over beeldende kunst. Ga mee op zoek naar de antwoorden over het hoe en waarom van rotsschilderingen tot het kubisme en van de renaissance tot moderne kunst.

Wil je kans maken op dit boek? Buzz dan als een malle!



Reacties op: Waarom verdrinken vissen niet van Anna Claybourne

Meer informatie

Gerelateerd