Celesta Leest! maandoverzicht | April 2019

op 01 mei 2019 door

April, mijn verjaardagsmaand, deels de maand van twee heerlijke weken schoolvakantie voor mijn meiden en de aanleg van onze nieuwe achtertuin. Helaas voor mij heeft het weer me deze maand iets minder met een boekje naar buiten kunnen lokken, maar ook binnen is het prima toeven. Ik las dan ook aardig wat weg in april, kijken jullie mee?

Van Jordanees tot Yup - Anna Lascaris ( *** / 3 sterren)
Ik zag het boek al een aantal keer voorbij komen hier op Hebban en in diverse leesgroepen op Facebook en ik was er erg nieuwsgierig naar. Het verhaal in Van Jordanees tot Yup sprak me erg aan. Vrouw van arme komaf weet zich een weg te banen naar een rijker leven, maar uiteraard niet zonder de nodige tegenslagen. Het verhaal an sich heeft me niet teleurgesteld, maar ik begon me op een gegeven moment wel aardig te irriteren aan hoofdpersoon Annie. Ik vond haar namelijk behoorlijk bot (op het ongeloofwaardige af) en voor iemand die het vreselijk vond om door haar welvarende schoonfamilie afgerekend te worden op haar lagere komaf, acteerde zij behoorlijk uit de hoogte naar anderen toe, zo ergens na de helft van het boek. Uiteindelijk heeft ze me toch een beetje doen bijdraaien toen ze op het eind van het verhaal haar warmere kant weer liet zien. Maar door de ergerlijke scènes in een groot deel van het boek, uiteindelijk geen 4, maar 3 sterren.

Dubbel Zes - Daphne Deckers ( ***** / 5 sterren)
Hij stond al op mijn verlanglijst voor hij überhaupt uit was: Dubbel Zes en ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik hem trof als een van de nieuwere aanwinsten van Storytel en ik besloot hem dan ook heel impulsief, om te gaan luisteren in plaats van te lezen. En nee, daar kreeg ik absoluut geen spijt van, want mevrouw Deckers zelf sprak dit boek in en dat heeft echt bijgedragen aan mijn leesgenot (of moet ik zeggen luistergenot). Haar prettige manier van inspreken, vol met droge humor en sarcasme draagt echt bij aan het verhaal. Als auteur weet je immers hoe bepaalde passages bedoelt zijn en zo lees je dus ook voor. Nu kan Daphne Deckers al niet snel iets fout doen bij me, dus ik ben wellicht wat bevooroordeeld, maar deze nieuwste roman van haar hand krijgt, ondanks het feit dat er veel, héél veel gebeurd, van mij een dikke 5 verdiende sterren!

Gebroken - B.A. Paris ( **** / 4 sterren)
Groot fan ben ik van voorleesstem Hymke de Vries en zij las alle drie reeds verschenen thrillers van B.A. Paris voor. Het boek Gebroken was de laatste van die drie die ik nog niet gelezen had, dus begon ik aan deze spannende thriller en echt, wat een goed boek toch weer! Na Achter Gesloten Deuren snapte ik de hype rondom deze schrijfster niet helemaal, want dit eerste boek van haar hand vond ik nou niet echt denderend, hij viel me echt tegen! Het tweede boek wat ik van haar las, Breng me terug, vond ik vervolgens wél enorm goed en ik kan zeggen: ook het derde en momenteel laatste boek van haar overtrof wederom mijn verwachtingen. Bijzonder, hoe B.A. Paris je het gehele boek door een unheimlich gevoel kan geven, wat zo lekker net aan het oppervlakte drijft en waar je je vinger niet helemaal op kunt leggen. Ik wacht dan ook met smart op een volgend boek!

Wat Alice Vergat - Liane Moriarty ( ***** / 5 sterren)
Wat zag ik toch veel boeken voorbij komen voor deze schrijfster en het maakte me nieuwsgierig, want ik had nog niet eerder iets van haar gelezen. Wat Alice Vergat stond al een tijdje op mijn NTL lijst, voornamelijk om het verhaal. Stel je toch eens voor, dat je op je hoofd valt en opeens zomaar 10 jaar van je leven kwijt bent. Wat zou je dan doen? Hoe zou je je dan voelen? En vooral ... zou je je nieuwe ik, 10 jaar ouder, sympathiek vinden? Echt een vraag die mij bezig hield tijdens het lezen van het boek. En wat kwam dit boek mooi samen, aan het eind! Tien punten voor de originaliteit, wat een mooi geschreven verhaal!

Het geheim van mijn man - Liane Moriarty ( ***** / 5 sterren)
Het smaakte naar meer, dus begon ik aan dit boek, ook van haar. Ik merkte al vrij snel dat ik er wat minder snel ik gezogen werd als bovenstaand boek en ik vroeg me al snel af of dat door dit verhaal kwam, zo heel anders dan haar vorige boek. Ik bleek wat meer geduld te moeten hebben want het duurde even, maar toen pakte ook dit verhaal me. Net als in het vorige boek wisselen diverse personages elkaar af en krijg je op een geven moment in de gaten wat ze allemaal met elkaar te maken hebben. En ook in dit boek, komt alles op zo’n prachtige, wat theatrale (daar houd ik van!) manier samen. Eindigen alle boeken van haar hand zo? Ik ga er vast achter komen, want ik ben echt fan en ga dan ook snel meer van haar lezen!

De Leesclub aan het einde van de wereld - Sophie Green ( **** / 4 sterren) - Buddyread
Nadat ik op Hebban las dat dit boek nieuw was verschenen, raakte ik erg enthousiast en ik deelde dat gevoel met Janneke. Daarom besloten we dan ook om samen dit boek te lezen voor een buddyread. Ik vertel je, behalve het aantal sterren, dan ook nog niet te veel, maar mijn waardering zegt natuurlijk al genoeg ;-). Ben je nieuwsgierig? Binnenkort staat onze buddyread online.

Wat een lekkere leesmaand heb ik achter de rug met veel Feelgood, heerlijk! En na deze drukke maand gaan we in mei gewoon op dezelfde voet verder, want ik heb heel wat boeken op mijn leeslijst staan voor de komende 4 weken. Momenteel zit ik middenin Het eindeloze strand (Jenny Colgan) en dat is wederom genieten! Zodra ik deze uit heb begin ik aan een boek waar ik al lang naar uit kijk: De Franse Slag, van 'onze eigen' Renee Olsthoorn. Ook Drie dingen over Elsie (Joanna Cannon) staat op de planning, naar aanleiding van een buddyread van Marieke en Helma. Zij hebben me erg nieuwsgierig gemaakt en als fan van Hendrik Groen heb ik zo het gevoel dat dit boek mij wel zal kunnen bekoren!

Verder start ik met een nieuwe serie, lees ik hopelijk Wij zijn de Bickers (Simone van der Vlugt) uit (ik kom er niet echt lekker in) en ook staan er enkele luisterboeken op mijn leesplankje van Storytel te wachten. Ik heb me aangemeld voor een leesclub (nog even afwachten of ik word uitgekozen) en een stukje geschreven voor een artikel over luisterboeken (benieuwd of er iets van gebruikt gaat worden). Kortom: er zit (voor mijn doen in ieder geval) aardig wat vaart in. Dit merk ik in mijn Reading Challenge, want ik zit momenteel op 21 van de 45 boeken. Ik loop dus voor op schema en dat maakt me eigenlijk niet echt veel uit, het is voor mij alleen wel leuk om te merken dat ik de afgelopen maanden veel meer gelezen heb dan eerdere jaren en daarmee heb ik iets heel belangrijks voor mezelf zichtbaar gemaakt: ik heb de afgelopen tijd echt meer tijd voor mezelf en mijn boeken genomen. Dat is een groot doel voor mij dit jaar en ik ben dan ook blij (en stiekem best een beetje trots) dat mij dit gelukt is. Ik ga zo door want het bevalt me bijzonder goed en mijn Reading Challenge ook ;-).

Fijne (lees)maand allemaal!Reacties op: Celesta Leest! maandoverzicht | April 2019

Meer informatie

Gerelateerd