Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Celesta Leest! maandoverzicht | Maart 2019

op 17 april 2019 door

Maart ... de maand is voorbij gevlógen. We konden al enkele prachtige zonnige dagen afvinken en waar vind je me dan? Niet met mijn boekje in een hoekje, maar ..., juist! Met mijn boekje in de tuin! Wat las ik deze maand, zo lekker in het vroege voorjaarszonnetje?

Herberekening - Frederik Baas ( *** / 3 sterren)
Ik begon met een luisterboek, namelijk Herberekening. En dit is nou echt zo'n boek, waarvan ik, nadat ik het (in dit geval figuurlijk) had dicht geslagen, niet zo goed wist wat ik hier nou van vond. Nee, onaardig was het echt niet. Er zat een bepaalde mate van spanning in waardoor ik door wilde blijven luisteren. Maar eenmaal klaar met dit boek bleef ik een beetje gedesillusioneerd achter. Het kan aan mij liggen (ik voel me dan altijd een beetje dommig) maar: ik snap de clou niet? Mocht iemand mij de afloop van het boek uit willen leggen, laat het me weten! Uiteraard geen spoilers hier, dus hoe we dat dan regelen, daar hebben we het dan nog over ;-). Het boek kreeg, ondanks die desillusie, toch nog 3 sterren.

De Schelpenzoekers - Rosamunde Pilcher ( **** / 4 sterren)
Naar aanleiding van een artikel in de Hebban Feelgoodclub van Marieke over het overlijden van Rosamunde Pilcher, besloten we met een groepje een soort grotere Buddyread te doen: we lazen gezamenlijk De Schelpenzoekers. Benieuwd wat ik er van vond? Marieke schreef er voor de Hebban Feelgood Club een leuk artikel over, wat je hier kunt vinden.

De lessen van burn-out - Annegreet van Bergen ( **** / 4 sterren)
Ik genoot vorig jaar al van twee boeken van Annegreet van Bergen en besloot deze maand De lessen van Burn-Out te lezen. Een informatief boek (en ook totaal anders dan de boeken die ik eerder van haar las) met daarnaast vooral ook haar persoonlijke ervaringen. Nu moet ik niet liegen, want dit boek lás ik niet, maar luisterde ik en mijn hart maakte een sprongetje: het werd voorgelezen door mijn favoriete voorleesstem van Hymke de Vries. Een prettig geschreven boek, met (helaas) punten van herkenning, mooi verwoord.

Wees Onzichtbaar - Murat Isik ( ***** / 5 sterren)
Maar het boek wat deze maand toch beslist de meeste indruk op me heeft gemaakt is Wees Onzichtbaar. Dit boek stond al even op mijn verlanglijstje en ik luisterde hem voor de Challenge van de maand maart: 'Lees een prijswinnend boek'. Wat heb ik dit boek graag geluisterd! Er is iets aan de schrijfstijl van Murat Isik wat me heeft geraakt. Nu speelt het verhaal zich af in Amsterdam (mijn geboorteplaats) en in dezelfde tijd als waarin ik zelf ben opgegroeid (ook al woonde ik in Amstelveen en niet in de Bijlmer) waardoor het een beetje voelde als terugkeren naar mijn eigen jeugd, maar dat is het niet alleen. Er is iets aan de sfeer, de ietwat grimmige waas die over het verhaal heen lijkt te hangen, wat me zo in het verhaal heeft gezogen. Het leven in de Bijlmer (ik kon me er als proviciaaltje echt totaal niet bij voorstellen hoe dát moest zijn geweest), vechten voor een eerlijk plekje in de maatschappij, gepest worden op school, onder het juk van zijn vader uitkomen, zijn moeder zien vechten als een leeuwin voor haar kinderen: het heeft me allemaal diep geraakt en ik ben dan ook een beetje van Metin gaan houden. En van Metins moeder, wát een sterke vrouw! Het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar andere boeken van Murat Isik en ik ben in het bijzonder benieuwd naar het essay wat hij recent heeft geschreven Mijn moeders strijd.

Het was een mooie leesmaand met een gevarieerd aanbod aan boeken. Voor april staat Het eindeloze strand (Jenny Colgan) op het programma én ik ga samen met Janneke een buddyread doen van De leesclub aan het einde van de wereld en daar heb ik erg veel zin in! Deze maand sloot ik ook, na een aantal maanden van twijfel, een abonnement af bij Storytel en ik kan je zeggen: daar heb ik tot op heden beslist geen spijt van! Dat wordt ook in april weer lekker veel luisteren. En tot slot reserveerde ik op de allerlaatste dag van deze maand het nieuwste boek van Nicci French (Huis vol leugens) en daar kijk ik erg naar uit. Deze verschijnt begin juli en gaat dus mooi mee op vakantie!

Het paasweekeind komt er aan en er worden zomerse temperaturen voorspelt. Dat wordt dus weer heerlijk de tuin in met een goed boek, zo tussen alle paasbrunches en paaseitjes door! Wat zijn jullie leesplannen voor de komende dagen?



Reacties op: Celesta Leest! maandoverzicht | Maart 2019

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Murat Isik

Murat Isik

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op hed...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Sophie Green

Sophie Green

Sophie Green woont en werkt in Sydney. Haar inspiratie voor haar romans De leesc...

Nicci French

Nicci French

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sea...