Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Baguette met jam voor twee

op 18 augustus 2020 door

Deze spontane buddyread met het boek Baguette met jam voor twee was snel gepland. Miriam kreeg dit boek getipt door Stefanie in de leuke rubriek de Lezersestafettetip. Miriam schreef als iemand het leuk vindt om er een buddyread van te maken, laat het gerust weten!

Ik wilde het boek nog steeds lezen en had gezien dat ik het kon lenen bij de onlinebibliotheek dus deze buddyread was snel gepland. We spraken af dat we 1 augustus zouden starten. Verder spraken we af dat we na elk hoofdstuk dat even kort zouden melden aan elkaar en als we iets tegenkwamen waar we het over wilden hebben zouden we dat meteen doen.

 

Over het boek

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

 

Het lezen

Het tweede deel had ik al eens gelezen en in dat boek komt vooral Lize veelvuldig voor, het verhaal van Lize wilde ik dus graag lezen. Zeker gezien het feit dat het derde deel in deze serie er ook heel snel aankomt.

Ik merkte op dat het best wel een dik boek was, 303 bladzijden. Ik heb het boek te leen tot en met de 18e augustus, Miriam merkte op dat ze een redelijk snelle lezer is, ikzelf ben dat ook, dus dat moesten we makkelijk redden!

We gingen dus van start!

Francisca: Het 1e hoofdstuk gelezen en dat was een leuke intro. Jij las nog niet eerder wat van Wendy Brokers, ik wel, ik las het 2e deel (zelfstandig te lezen) in deze serie. Dat boek zat volgens mij bij Bookchoice meen ik... dat vond ik een erg leuk boek destijds en was daarom erg benieuwd naar het 1e deel.

Miriam: Hi, ik ben ook begonnen, het eerste hoofdstuk maakt meteen wel nieuwsgierig naar wat er gebeurd is tussen Per en de vader van Lize, ben benieuwd!

Francisca: Ja wellicht een ruzie heel lang geleden oid? (Als ik zelf even had nagedacht had ik het moeten weten, want in het tweede deel wordt er over gesproken…)

Miriam: Ja en nooit meer goed gekomen, blijkbaar. Vind in elk geval uit de eerste bladzijden dat Wendy prettig schrijft, en het belooft een leuk boek te worden.

Daar was ik het helemaal mee eens. Ik merkte op dat ik het best dom van mijzelf vond dat ik eigenlijk eerst het tweede deel had gelezen en niet begonnen was met het eerste deel. Miriam gaf aan wel dol te zijn op serie, ikzelf kan een serie ook zeker waarderen als het maar hooguit drie delen zijn of zo. Harry Potter is daarop een uitzondering!

Miriam tipte de 'Eiland serie' van Jackie van Laren als ook een hele leuke serie en laat nu Vinnie uit die boeken langs waaien in dit boek! Ik ken die serie nog niet maar deze wil ik nu zeker even compleet maken, heb er al een deel van maar ga zeker snel de andere delen kopen.

6b6eabf90ec97fee0ba583a1bba44ffb.jpg

In Hoofdstuk 8 las Lize het boek 'Halsoverkop' ikzelf las dat boek recent en dat boek reist nu van de ene Feelgood fan naar de andere, dat vond ik dan weer grappig om te lezen dat Lize dit boek las.

Miriam: De spanning tussen Nate en Lize is duidelijk voelbaar. Lize vind ik af en toe wel een complex persoontje, maar als je bedenkt dat ze net haar vader kwijt is, overhoop ligt met haar broer en ook nog uit wat vervelende relaties komt, is dat wel heel begrijpelijk. Ik ben ook wel benieuwd wat er met Nate is gebeurd, dus het boek nodigt zeker uit om door te lezen.

Francisca: Ik vind het ook prettig lezen. Met je eens dat Lize nogal complex is, ze wil maar aan de andere kant ook weer niet. Ze is nog maar 22 dus is heel erg zichzelf zoekende (daar ben ik al lang voorbij) Nate komt erg aardig en zorgzaam over en ben ook benieuwd naar zijn verhaal.

Miriam: Ik ben inmiddels bij H20... Zal nog even niet teveel zeggen, voor ik weet waar jij bent.

Francisca: Ik begin nu aan H21…tja er moest nog wat komen anders was het te gemakkelijk geweest…

Miriam: Ja, er moest duidelijk iets gebeuren, en ik moet zeggen dat het ook wel tijd werd, want het werd een wat kabbelend verhaal. Maar nu gebeurt er dan ook meteen weer het ene drastische na het andere, dus saai is het zeker niet meer!

Francisca: Haha klopt! Saai is het allerminst! Ik begin nu net aan H24. Heb je trouwens gezien dat er een leesclub is met het 3e deel? Ik heb me opgegeven, nu duimen dat ik mee mag doen.

Miriam: Ja... Nog niet opgegeven, nog even doen!

Miriam: Ik begin nu met H21, bizar dat Nate zomaar verdwenen is en al een week niets heeft laten horen behalve dat ie thuis is!

Francisca: Ga maar snel verder is het enige wat ik zeg....

 

Een dag later

Francisca: Je Vinnie komt nog een keer terug! Ik heb het boek net uit!

Miriam: Ik was straks al aan het denken of ik nog een beetje wist wat er in de boeken van JvL met Nate was gebeurd, maar kom er vast snel genoeg achter. En jemig... wat een verhaal van die Lize... Zoals ze zelf al zegt, een soap schrijver zou jaloers worden op dit scenario!

Francisca: Ja en eigenlijk wist ik dat al door deel 2.... Alleen nu heb ik het verhaal erachter.

 

Ikzelf gaf het boek 4* ik wilde dit deel heel graag lezen omdat ik vond dat ik bij het lezen van deel 2 toch wat informatie miste. Noot aan mezelf: serie gewoon beginnen bij het eerste boek ook al zijn de delen los te lezen!

Miriam: Ik vond het zeker een fijn boek om te lezen, maar heb toch ergens een maar, die ik niet zo goed kan benoemen. Ik denk dat ik het boek op een gegeven wat kabbelend vond, en dat er daarna ineens wel heel veel vuurwerk was, met de verhaallijn met Tijn, en die met Per en die met Nate. Dat had voor mij wat meer balans mogen hebben, dus niet alle drie zo vlug achter elkaar met daarvoor een kabbelend stuk. Ik geef het boek derhalve 3,5 ster!



Reacties op: Buddyread: Baguette met jam voor twee

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...