Boekenblog

Chick loves books

Chick loves books

Ik ben Francisca, een chick dus, en ik hou van boeken!

Al zolang ik kan lezen verslind ik boeken. Het lezen heeft een paar jaar op een wat lager pitje gestaan, overigens las ik toen wel, maar enkel tijdschriften. Sinds een vriendin mij, ik meen ergens in 2016, op Hebban tipte ben ik lid geworden.

Vlak voor mijn zomervakantie van 2017 kwam het er eindelijk van, ik kocht een e-reader. Dit kleine boekje past altijd in mijn tas, zelfs in de kleinste handtas, ik heb dus altijd mijn eigen bibliotheek bij me. Want ja een flinke collectie e-books was ik al aan het opbouwen op mijn iPad. Sinds ik die had ben ik gaan ' hoarden'. Collega's tipten me op sites waar ofwel goedkope ofwel gratis (jazeker legale) e-books te halen waren en ik downloadde deze allemaal. Op een geven moment zag ik door de bomen het bos niet meer, ik kocht zelfs een boek wat ik al had, en ben ik Calibre gaan gebruiken. Al mijn digitale boeken worden daarin geïmporteerd, je kan ze dan zelfs op je pc lezen (indien ze geen DRM beveiliging hebben) en de metagegevens aanpassen. Vooral dat laatste is erg handig omdat bij sommige boeken deze aan alle kanten rammelen en je dus op je e-reader een schrijver soms niet kan terugvinden.

Nu na ruim een jaar echt actief aanwezig te zijn op Hebban vind ik de tijd rijp om zelf ook een blog te starten.

Met het oog op de nieuwe Hebban Reading Challenge van 2019 lijkt het mij erg leuk om maandelijks in elk geval een blog te schrijven over wat ik dan wel niet allemaal in de afgelopen maand las. Aangezien de checklist dit jaar voor elke maand een thema aangeeft lijkt het mij niet onmogelijk om deze te volgen. In een xls-sheet heb ik al een aantal maanden ingevuld met boeken.

Naast deze boeken wil ik proberen zoveel mogelijk nog niet gelezen boeken uit mijn kast te lezen. Ik mag van mezelf niets kopen, zeker geen fysieke boeken want mijn kast puilt uit en moet hoognodig opgeruimd worden. Wat ik wel van mezelf mag is meedoen en inschrijven voor Buzzboeken en leesclubboeken, je moet soms wat uitzonderingen maken toch!?

Eerdere berichten


Wij horen bij Chick loves books

 

Meer informatie