Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Ik pleit voor jou!

op 23 juli 2021 door

Begin juni namen we beiden deel aan de leuke boekpresentatie van Marijke Vos haar nieuwste boek ‘Wedden dat ik blijf’ en zagen we haar in de leuke filmpjes op Alpacaboerderij Vorstenbosch over het boek vertellen. Ik had gezien dat Amarins het boek aan het lezen was en vroeg of het al bijna uit was. Ze was op de helft en vond het nu al een super tof boek. Ik antwoorde dat ik nog wat ongelezen boeken van Marijke Vos had staan en dat ik daarna het nieuwste boek wel zou kopen. Discipline noemde Amarins het, maar ja we weten allemaal hoe het met mijn pot gaat dus ergens ontbreekt die discipline toch wel. Amarins vroeg toen of ‘Ik pleit voor jou’ wellicht in de pot zat en dat zit het inderdaad. Toen was de buddyread afspraak snel gemaakt, het strookje zit dus nog in mijn pot maar het boek is inmiddels wel gelezen!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze zet zichzelf voor schut, verliest Zeer Belangrijke Documenten van haar aankomende zaak en deponeert tot overmaat van ramp haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man. Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: het in goede banen leiden van de vechtscheiding tussen twee BN'ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor de Gooische cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen...

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het lezen

Amarins begon meteen op onze afgesproken dag, ik had nog eerst het boek van Tamara Haagmans wat ik uit wilde lezen omdat ik mee mocht doen aan de Live leesclub. Maar aan het eind van de dag kon ik dan ook in ons boek beginnen.

Beiden vonden we het niet echt voor Janna, de hoofdpersoon, tekenen dat ze zo vroeg op de avond al zo dronken was en daardoor dus een tas kwijtraakt. We vonden dit beiden nogal pubergedrag en omdat een studie tot advocaat zeker zeven jaar duurt zal Janna eerder richting de dertig zijn dan achttien. We hoopten verderop te lezen dat er iets in haar drankje was gedaan…

We vonden het gegeven van het boek erg leuk, twee advocaten die tegen over elkaar staan met hun cliënten maar ondertussen een beetje aan het flirten zijn via PS-jes in hun e-mails.

We vinden beiden dat Marijke Vos erg leuk schrijft, sommige scènes zie je gewoon voor je en af en toe moet je heel erg grijnzen om de dingen die Janna, Petra en Leo, maar ook de rest van de hoofdpersonen, doen. De spanning tussen Janna en Leo kan je soms heel goed voelen, maar veel verder dan een kus gaan ze niet, nou hoeft dat voor ons ook niet perse en voor het boek was al het gedoe om de rechtszaak van hun cliënten al meer dan genoeg.

Tussen de gesprekken die Janna en Leo en hun cliënten met elkaar hebben is er ook nog een congres waar Janna met haar collega Petra heen gaat. Leo blijkt hier ook te zijn en ook de advocaten van KICKS, een bureau met een wat mindere reputatie. Er gebeurt van alles op het congres en ook daar moesten we weer erg om lachen.

Dan komt de rechtszaak en staan Janna en Leo toch echt recht tegenover elkaar in de rechtszaal, natuurlijk loopt dit niet zoals gepland want de cliënt van Janna, Chelsea Valentino weet natuurlijk weer de aandacht op zichzelf te vestigen.

Omdat Marijke Vos alles zo filmisch heeft geschreven, en wij hier een prima romantische comedy á la Zwaar Verliefd in zien, hebben wij alvast even voor castingdirectors gespeeld en alle rollen verdeeld. Dutch Filmworks ga je gang zou ik zeggen!

Mocht je het boek gelezen hebben kan je je dan vinden in onze keuze van acteurs?

  • Janna Wiersma door Elise Schaap
  • Leo van Halen door Frederik Brom
  • Petra Danen door Susan Visser
  • Thijs door Waldemar Torenstra
  • Lola door Barbara Sloessen

4248bd39f469263447f037028eba9e3c.jpg

  • Viking-Joris door Jim Bakkum
  • Hans Dolenhof door Mark Rietman
  • Chelsea Valentino door Carice van Houten
  • Robert van der Meulen door Dan Karaty
  • Pablo Salvatore door Jannick Jozefzoon

2ee7aee9c3fa36c0256585814fbeda01.jpg

We beoordeelden het boek beide met 5*



Reacties op: Buddyread: Ik pleit voor jou!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marijke  Vos

Marijke Vos

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is auteur, vertaler en schrijfd...